08:09 / 13.04.2021.

Autor: Gorana Hegediš

Ovoga utorka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Sličnosti su velike, razlike jednako tolike.... O ukrajinskoj baštini poslušajte u emisiji Umjetnost u mreži u 12:30.

U emisiji Stari saksofon od 15:30 bavimo se razvojem hrvatske popularne glazbe, počevši od pedesetih godina prošlog stoljeća pa sve do ranih osamdesetih.

Po vašem izboru od 16:05 predstavljamo antologijske izvedbe hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. Danas se prisjećamo pjesama skladatelja Drage Britvića.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Višnje Biti Kamen iz Pučišća. Kratka dokumentarna forma o tradiciji rada u kamenolomu, o ljubavi prema bračkome kamenu, o klesarskoj školi koja je osnovana 1909, a temelji se na tradiciji rimske ručne obrade kamena i starim rimskim alatima.

Uz novo izdanje međunarodnog festivala suvremene glazbe koje ove godine obilježava 60. obljetnicu, odnosno uoči početka 31. Muzičkog biennala Zagreb, u ciklusu Oda-birano od 18:15 ponovno donosimo glazbeno-dokumentarnu priču Kelemenov pozdrav svijetu koju je prije dvije godine autorica Iva Lovrec Štefanović oblikovala iz arhivskih razgovora s Milkom Kelemenom i njegovih zapisa o detaljima nastanka i strukture oratorija Salut au mond na stihove Walta Whitmana.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Dunje Tokić Dva slavuja.

U Večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 u Kulturnom kolokviju ugostit ćemo redatelja, karikaturista, strip-autora, ilustratora i grafičkog dizajnera Nedeljka Dragića. U nastavku emisije od 21 sat analiziramo filmove King Kong protiv Godzille i Juda i Crni mesija, otkrivamo vam što donosi ovogodišnja Noć knjige ali i tko je nominiran za godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata u 2020. godini.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 20 sati možete pratiti emisiju Andromeda koja više od dvadeset godina, educira javnost i podiže svijest o Svemiru i našem mjestu u njemu. Uz stručnog suradnika odgovara se na pitanja slušatelja, komentira vijesti iz astronomije, astrofizike i astronautike.

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Foto: Andromeda / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u emisiji Od podija do podija možete pratiti snimku koncerta harmonikašice Martine Jembrišak održan u sklopu 17. međunarodnog natjecanja mladih glazbenika "Ferdo Livadić" u Samoboru 2020.

Utorkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Utorkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Od podija do podija / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!