Ovoga utorka preporučujemo na radiju

17.01.2023.

07:20

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 9:30 možete pratiti prijenos Aktualnog prijepodneva iz Hrvatskog sabora.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Emisija U trendingu od 13:10 u fokus stavlja interese i potrebe digitalne generacije. Odrastanje i obrazovanje uz nove medije, prilike i izazovi s kojima se susreću, tko su im uzori, o čemu kritički promišljaju i žele li aktivno sudjelovati u kreiranju svoje budućnosti – teme su o kojima će zajedno sa svojim vršnjacima i drugim zanimljivim gostima progovarati generacija koja stvara nove odnose, vrijednosti i trendove.

U trendingu

U trendingu

Foto: HRT / HRT

Kako je nastajala hrvatska pop glazba, od Ive Robića do Novog vala? Doznajte u emisiji Stari saksofon od 14:05. Emisiju koja se bavi razvojem hrvatske popularne glazbe, počevši od pedesetih godina prošlog stoljeća pa sve do ranih osamdesetih uređuje i vodi Robert Mareković.

Stari saksofon

Stari saksofon

Foto: HRT / HRT

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam – informativno mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote. Svaki dan "Dnevni ritam" donosi "Temu dana", razgovore i analize s najrelevantnijim sugovornicima i akterima ključnih događaja, a za naše vjerne slušatelje tu je i "Glas javnosti"!

Dnevni ritam

Dnevni ritam

Foto: HRT / HRT

Uz značajnu obljetnicu koju je nakladnik "Croatia Records" proslavio 2022. godine opsežnim i povijesnim projektom odabira i ponovne objave posebnog box-seta 75 najboljih albuma klasične glazbe za 75. obljetnicu postojanja, najprije kao Jugoton a potom kao Croatia Records, iz arhiva našeg ciklusa Oda-birano od 18:05 donosimo dvije emisije premijerno ostvarene 2015. godine. U drugoj emiisji Glazbeno-dokumentarna priča "Iz povijesti Jugotonove klasike" autora Darija Poljaka donosi zanimljiv pogled na povijest diskografije u nas i svjedočanstva Pere Gotovca , Vladimira Krpana i Tonka Ninića

Oda-birano

Oda-birano

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču "Kradljivica keksa" Željke Brajša.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskog radija od 20:25 možete pratiti prijenos rukometne utakmice sa Svjetskog prvenstva Hrvatska –Maroko.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Ideja otkačenog francuskog fluksusovca Roberta Fillioua (1926-1987) o Rođendanu umjetnosti koji je (kao milijuntni) proglasio prije 60 godina i ove će godine umjetnike diljem svijeta okupiti u stvarnoj ili imaginarnoj mreži slavlja različitim prilozima.

Zagreb ove godine slavi u velikom projektu umjetničkih akademija u prostorima Muzičke akademije i to od 18 sati do ponoći, a Hrvatski radio koji se u Euroradijski projekt četverosatnih prijenosa uključuje već osamnaesti put preuzima iz tog mnogostrukog zagrebačkog studentskog slavlja jedinstveni projekt TEOTWAWKI (The End of the World As We Know It) koji mladi umjetnici ostvaruju pod vodstvom redatelja Hrvoja Korbara zamišljajući eksperimentalni radioprogram za smak svijeta - uz skladbe "Caligo" Lovre Stipčevića, "Perun i Volos" Sare Jakopović i "Miss Saxobeat" Tina Ujevića uz glasove studenata glume Lane Ujević, Dore Rimić Rakar i Lovre Rimca.

Više o programima koji se mogu pratiti na Muzičkoj akademiji na koju stižu studenti svih umjetničkih akademija u Hrvatskoj http://www.muza.unizg.hr/wp-content/uploads/2023/01/Rodendan-umjetnosti_program.pdf  

Rođendan umjetnosti

Rođendan umjetnosti

Foto: HRT / HRT

Euroradijski prostor koji ćemo pratiti u izravnome prijenosu na Trećem programu od 20 sati do ponoći uz prijenos zagrebačkog projekta TEOTWAWKI, donosi priloge kojima ćemo proći od Bukurešta do Stockholma, Berlina, Beograda i Lisabona, kroz Švicarsku i Sloveniju, Prag i Bratislavu, uz sudjelovanje belgijskog umjetnika Warda Weisa s "Posljednjom notom", te jedinstveni projekt "The Kitchen" koji (uz ključni pojam EGG, odnosno jaje, kuhanje i različito zvučno spravljanje) vodi britanski umjetnik Matthew Herbert, da bi uz Austrijski radio bili povezani iz Beča sa radijskim programima preko Atlantika, odnosno programima iz New Yorka, Vancouvera i Argentine.  

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.     

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!