Ovoga utorka preporučujemo na radiju

31.01.2023.

07:37

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Zanaglasnice ne žele biti same i moraju se nasloniti na riječ ispred sebe. Zato ispred njih uvijek nešto mora biti. O tome poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.  

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U emisiji Poveznice od 12:23 naša je gošća povjesničarka umjetnosti dr. Iva Prosoli, autorica knjige Tošo Dabac – umjetnik svojega vremena, s kojom ćemo razgovarati o njezinim višegodišnjim istraživanjima golema opusa jednog od naših najvažnijih, najsvestranijih, a sigurno i najpopularnijih fotografa, Toše Dapca.  

Poveznice

Poveznice

Foto: HRT / HRT

Emisija U trendingu od 13:10 u fokus stavlja interese i potrebe digitalne generacije. Odrastanje i obrazovanje uz nove medije, prilike i izazovi s kojima se susreću, tko su im uzori, o čemu kritički promišljaju i žele li aktivno sudjelovati u kreiranju svoje budućnosti – teme su o kojima će zajedno sa svojim vršnjacima i drugim zanimljivim gostima progovarati generacija koja stvara nove odnose, vrijednosti i trendove. 

U trendingu

U trendingu

Foto: HRT / HRT

Kako je nastajala hrvatska pop glazba, od Ive Robića do Novog vala? Doznajte u emisiji Stari saksofon od 14:05. Emisiju koja se bavi razvojem hrvatske popularne glazbe, počevši od pedesetih godina prošlog stoljeća pa sve do ranih osamdesetih uređuje i vodi Robert Mareković.  

Stari saksofon

Stari saksofon

Foto: HRT / HRT

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam – informativno-mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote. Svaki dan "Dnevni ritam" donosi "Temu dana", razgovore i analize s najrelevantnijim sugovornicima i akterima ključnih događaja, a za naše vjerne slušatelje tu je i "Glas javnosti"!  

Dnevni ritam

Dnevni ritam

Foto: HRT / HRT

U ciklusu Oda-birano od 18:05 donosimo priču o danskoj pop glazbenici Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, poznatoj kao MØ, koja se proslavila skladavši svjetski hit "Lean On". Priča je to o životu, glazbi i pronalaženja vlastitog puta u svijetu o čemu otkriva MØ u razgovoru s autorom Pelleom Peterom Jencelom.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 emitiramo djelo Dunje Tokić Mala princeza.  

Oda-birano

Oda-birano

Foto: HRT / HRT

U emisiji Uvijek Prvi - kultura od 20:15 obilježavamo 100. rođendan velikog Ive Robića uz koncert Happy Birthday, Mister Morgen! kojim će se Jazz orkestar HRT-a i bariton Danijel Čačija prisjetiti jednog od najuspješnijih glazbenika hrvatske popularne glazbe. U zagrebačkoj Kinoteci najavljujemo zanimljiv program Kum – anatomija klasika, posvećen kultnoj trilogiji američkog redatelja, scenariste i producenta, Francisa Forda Coppole, kao i nizu drugih filmova koji su na različite načine povezani s njegovim filmovima. Također, u Galeriji Prsten zagrebačkog Meštrovićeva paviljona najavljujemo novu izložbu umjetnice Gordane Špoljar Andrašić u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.

Gost Kulturnog kolokvija ponovno je najpoznatiji živući aktivni dizajner Boris Ljubičić, koji iza sebe ima više od pet desetljeća rada u svim područjima dizajnerskog djelovanja (vizualni identiteti, plakati, knjige, kampanje…). 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20 sati možete pratiti emisiju Andromeda koja više od dvadeset godina, u našem radijskom prostoru educira javnost i podiže svijest o Svemiru i našem mjestu u njemu. Uz stručnog suradnika odgovara se na pitanja slušatelja, komentira vijesti iz astronomije, astrofizike i astronautike.  

Andromeda

Andromeda

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3) 

Od 18 sati u terminu Radio drame premijerno emitiramo djelo Ivane Sajko Željezo. Migrantska obitelj putuje u obećani svijet, svijet u kojem, uvjereni su, ljudi su sretni ili ne postoje“. Putuju dugo i napokon stižu. Traže ključanicu iza čijih vrata će se otvoriti život. Nažalost, nisu računali da je ključ koji su masno platili obična prevara. Hoće li se i obećani svijet pokazati istim takvim? Na što sve treba biti spreman u igri preživljavanja?  

radio drama

radio drama

Foto: hrt / -

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.     

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!