Ovoga utorka preporučujemo na radiju

06.06.2023.

07:49

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U današnjim Poveznicama od 12:23 u trećem nastavku serijala Berlinski triptih govorimo o jednom od fenomena koji je obilježio kulturni život Berlina u tom razdoblju, a to je – kabare.  

Poveznice

Poveznice

Foto: HRT / HRT

Emisija U trendingu od 13:10 u fokus stavlja interese i potrebe digitalne generacije. Odrastanje i obrazovanje uz nove medije, prilike i izazovi s kojima se susreću, tko su im uzori, o čemu kritički promišljaju i žele li aktivno sudjelovati u kreiranju svoje budućnosti – teme su o kojima će zajedno sa svojim vršnjacima i drugim zanimljivim gostima progovarati generacija koja stvara nove odnose, vrijednosti i trendove.  

U trendingu

U trendingu

Foto: HRT / HRT

Kako je nastajala hrvatska pop glazba, od Ive Robića do Novog vala? Doznajte u emisiji Stari saksofon od 14:05. Emisiju koja se bavi razvojem hrvatske popularne glazbe, počevši od pedesetih godina prošlog stoljeća pa sve do ranih osamdesetih uređuje i vodi Robert Mareković.

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam, informativno-mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote.  

Galerija
Stari saksofon, Foto: HRT/HRT
Dnevni ritam, Foto: HRT/HRT

U ciklusu Oda-birano od 18:05 donosimo poljski dokumentarac "Naša uspavanka" u kojem nagrađivana radiofoničarka Kasia Michalak donosi intrigantnu i dirljivu priču o teškoj bolesti koja nosi ime vodene nimfe Ondine, a koja u snu može donijeti smrt. Autorica je posjetila obitelj čiji sin Leo koristi spravu za disanje tijekom spavanja, te se prisjetila kako je s njima kontrabasist i skladatelj Sebastian Wypych radio na posebnoj glazbi namijenjenoj upravo oboljelima od te bolesti.    

Oda-birano

Oda-birano

Foto: HRT / HRT

U emisiji Uvijek Prvi - kultura od 20:15 govorimo o recentnom 33. Animafestu, Svjetskom festivalu animiranog filma koji je u svjetskim okvirima najpoznatija domaća manifestacija. Gošća Kulturnog kolokvija višenagrađivana je radijska redateljica Stephanie Jamnicky. S Katarinom Kolegom, među ostalim, razgovara o tomu kako bira glumce, što joj znači Split i zašto voli glagoljicu?  

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20 sati možete pratiti emisiju Andromeda koja više od dvadeset godina u našem radijskom prostoru educira javnost i podiže svijest o Svemiru i našem mjestu u njemu. Uz stručnog suradnika odgovara se na pitanja slušatelja, komentira vijesti iz astronomije, astrofizike i astronautike.  

Andromeda

Andromeda

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Poslije zvuka od 22:30 izbor iz zapisa o glazbi filmskoga redatelja i scenarista Zvonimira Berkovića usmjerit ćemo prema njegovim tekstovima o pijanistu Emilu Gilelsu te fagotistu Rudolfu Klepaču.  

Poslije zvuka

Poslije zvuka

Foto: - / -

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!