Ovoga utorka preporučujemo na televiziji

08:02 / 24.05.2022.

Autor: HRT

Utorak, 24. svibnja na Prvom

Utorak, 24. svibnja na Prvom

Foto: Antropocen - Uspon čovjeka / dokumentarna serija

Iz programa HTV-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

Njegove pjesme su prevedene na 18 svjetskih jezika, a kada ih on govori - oni koji slušaju postaju pjesnici!  Gost emisije U svom filmu u 20:10 je pjesnik i dramski umjetnik Enes Kišević.

Antropocen - Uspon čovjeka, trodijelna dokumentarna serija, pokazuje nam utjecaj čovjeka na prirodu od praskozorja civilizacije do danas i govori nam o nekim njezinim učincima. Prva epizoda u 21:05 na Prvom.

U emisiji Hrvatska za 5 u 23:20 govorimo o očuvanju kulture, baštine i načina života Jadrana i Mediterana.  

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U 20:05 u posljednjoj epizodi dokumentarne serije Drevne nadgradnje upoznajte Louvre. Ova golema građevina u centru Pariza najveći je muzej na svijetu te svake godine privuče više od 10 milijuna posjetitelja. 

Pisanjem je promjenila svijet književnosti, odjevanjem svijet mode, a ponašanjem pomaknula društvene granice. Film Colette, snimljen prema životu francuske spisateljice Sidonie-Gabrielle Colette, ne propustite u 21 sat. 

U četvrtom nastavku devete sezone kriminalističe serije Crna lista radna skupina nastoji što prije pronaći osobu koja upotrebljava sva sredstva da vrati nepravedno ukradene stvar...

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:05 slijedi emisija Knjiga ili život. Razgovaramo s Nadom Gašić u povodu njezine nove knjige, zbirke priča "Posljednje što su vidjele". Tema razgovora s književnim kritičarom Dariom Grgićem je i 14. roman Salmana Rushdieja, autora čija su "Djeca ponoći" jedini roman koji je osvojio čak dva Bookera. 

U sklopu ciklusa Večer tisuću nagrada u 22 sata emitiramo francusku dramu iz 2017. godine - 120 otkucaja u minuti.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.

Emisiju Hrvatska danas ne propustite od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20.

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!