Ovoga utorka preporučujemo na televiziji

31.05.2022.

07:22

Autor: HRT

Utorak, 31. svibnja na Drugom

Utorak, 31. svibnja na Drugom

Foto: Drevna Kina iz zraka / dokumentarna serija

Iz programa HTV-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

On je pjesnik, romanopisac, ali i vrhunski stručnjak za novac i brojeve. Što je zajedničko poeziji i financijama? Gost emisije U svom filmu, u 20:10 na HTV1, jedan je od vodećih hrvatskih bankara, Dinko Lucić. Prethodno emitirano izdanje talk showa možete pogledati na našoj multimedijskoj platformi HRTi

Bez atmosfere život na Zemlji bio bi nemoguć, ali mi ljudi miješamo se u atmosferske cikluse i ubrzavamo klimatske promjene emisijom plinova. Drugi nastavak dokumentarne serije Antropocen - Uspon čovjeka na rasporedu je u 21:05.

Koja su ljudska, moralna, kulturna i povijesna načela i dimenzije Domovinskog rata kao glavnog temelja moderne hrvatske države? Emisiju Hrvatska za 5 ne propustite u 23:20. Prethodna emisija dostupna je u videoteci usluge HRTi.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Arheolog dr. Allan Maca vodi ekipu stručnjaka u epsku pustolovinu razotkrivanja misterija, istraživanja tajni i dosad nepoznatih čuda drevne Kine. Prvi dio dokumentarne serije Drevna Kina iz zraka prikazujemo u 20:05.

U 21 sat prikazujemo komediju Bucka redateljice Anne Fletcher. U filmu snimljenom 2018. godine prema istoimenom romanu Julie Murphy naslovne uloge tumače Danielle Macdonald, Jennifer Aniston i Odeya Rush.  

Smrt profesionalnog tenisača vodi radnu skupinu do liječnika koji možda namješta ishode sportskih natjecanja za veliku kladioničarsku organizaciju. Osma epizoda uzbudljive devete sezone serije Crna lista slijedi u 22:50.  

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U emisiji Knjiga ili život razgovarali smo s Rachidom Lamrabet, belgijskom autoricom marokanskog podrijetla, čiji smo roman "Reci to nekome" pročitali u prijevodu Romane Perečinec. U našem studiju razgovaramo i o djelu Đurđice Čilić "Novi kraj". Emisiju emitiramo u 21 sat.

U 21:35 ne propustite emisiju Što je klasik? u kojoj doznajemo što danas nalazimo u djelu Virginia Woolf. Gost je anglist s Odsjeka za komparativnu književnost pri Filozofskome fakultetu u Zagrebu, Lovro Škopljanac.

U ciklusu Večer tisuću nagrada prikazujemo dramu Kafarnaum. Priča prati Zaina El Hajja rođena u sirotinjski+oj četvrti Bejruta. U središtu radnje je Zainov život, od njegova susreta s etiopskom imigranticom Rahil pa do pokušaja da tuži vlastite roditelje zbog zanemarivanja dok služi zatvorsku kaznu zbog nasilnog zločina...

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.

Emisiju Hrvatska danas ne propustite od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20.

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!