Ovoga utorka preporučujemo na televiziji

24.01.2023.

07:33

Autor: HRT

Utorak, 24. siječnja na Drugom

Utorak, 24. siječnja na Drugom

Foto: Car / film

Iz programa HTV-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

Svima nam je poznata zečja plašljivost. No mnoge će od nas iznenaditi da jazavac uopće nije "jazavac", nego neustrašivi frajer. Jazavac i zec, nova epizoda druge sezone dokumentarne serije Roberta Knjaza o životinjama, Pametan kao vrana, hrabar kao jež, na rasporedu je u 20:15. 

Gretina teta presretna je zbog poziva iz banke u kojem joj bankarica obeća veliku zaradu i dodatak. Da bi ostvarila pravo na zaradu, prvo mora podići sav novac s računa. Greti je to, dakako, sumnjivo, ali teta je povjerovala lažnoj bankarici te je novce s računa podigla i odnijela kući. Šesti nastavak humoristične serije Oblak u službi zakona emitiramo u 21:15. 

U novom izdanju emisije Razgovor s razlogom gostuje pjesnik Marko Tomaš. Među ostalim, doznat ćemo zašto ga pokraj Seine hvata nostalgija za Neretvom, koliko su ga odredila lutanja od grada do grada te gdje sve prepoznaje totalitarizam i za što sve krivi kapitalizam.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

91-godišnjak koji je preživio holokaust donirao je svoju 70 godina staru violinu tijekom dobrotvorne akcije. Time je nehotice promijenio život 12-godišnjoj djevojčici iz Bronxa, ali neočekivano i svoj. Dirljiv dokumentarni film Joeova violina prikazujemo u 20:15.  

Japanci su se predali i kraj je Drugog svjetskog rata. Dok su se ratna zgarišta još dimila, američke okupacijske snage na čelu s generalom Douglasom MacArthurom već su upravljale Japanom. Matthew Fox, Tommy Lee Jones, Colin Moy, Eriko Hatsune i Takataro Kataoka predvode glumačku ekipu povijesne drame Car. Film slijedi u 21:50.   

Policija i Cornelius približavaju se Lutherovom domu. Inspektorica Halliday uvjerena je da tijelo u mrtvačnici nije tijelo ubojice kojeg traže. Može li Luther ostaviti po strani vlastite probleme i pronaći pravog ubojicu prije nego što on ponovno ubije? Sadržaj je to druge epizode uzbudljive pete sezone kriminalističke serije Luther koju emitiramo u 23:25. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:05 ne propustite novo izdanje emisije Art a la carte koja prati kulturne događaje i fenomene s temama iz likovnih umjetnosti, klasične glazbe, književnosti, kazališta, plesa, arhitekture i dizajna, popularne glazbe, filma i TV-a, umjetničke kritike.

Postoje životinjske vrste koje sve preživljavaju. U njihovim genomima kriju se kodovi pravih supermoći. Te životinje odolijevaju bolestima, ne stare, otporne su na posebno nepogodne uvjete ili se čak mogu pomladiti i početi život ispočetka. To su dugoživac, hlap, goli sljepaš i besmrtna meduza. Kriju li te životinje tajnu vječna života, doznajemo u dokumentarnom filmu Besmrtni u 22 sata na Trećem. 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas. 

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!