Ovoga utorka preporučujemo na televiziji

31.01.2023.

07:37

Autor: HRT

Utorak, 31. siječnja na Drugom

Utorak, 31. siječnja na Drugom

Foto: Program / film

Iz programa HTV-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

Iako ogroman i težak, medvjed je vrlo spretan gimnastičar. Iako opasan, nema slađe igračke od plišanoga mede. Istražili smo sve o zimskom snu i apartmanu ovog ukrasa naših šuma. Posjetili smo čovjeka koji živi s grizlijima te čovjeka koji je preživio napad ljutoga mede. Donosimo pikanterije o pandama i priču o neobičnom medvjeđem izboru ljepote. U 20:15 pogledajte peti nastavak dokumentarne serije Roberta Knjaza Pametan kao vrana, hrabar kao jež.

U 21:15 u osmoj epizodi serije Oblak u službi zakona Suvi angažira Brunu da za sitnu naknadu podmetne u Mayu čokoladne bombone s laksativom, no Bruni pothvat propadne. Istovremeno Nikola shvati da je nova čokoladarnica zapravo paravan za rasadnik marihuane te riješi slučaj. No, očekivano promaknuće i ovoga puta mu izmakne jer je Jagoda na popisu zaposlenika Maye...

U 23:10 prikazujemo emisiju iz kulture Što je klasik? Između ostaloga pogledajte: Dvojica ruskih humorista Iljf i Petrov godine 1927. udružili su svoje talente i počeli pisati dvoručno. O klasicima humoristima i o smijehu koji otkriva ljudsku narav u emisiji govore rusistica Ivana Peruško i psihijatar Hrvoje Handl.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

Drugi nastavak dokumentarne serije Japan s Joannom Lumley emitiramo u 20:15. Joanna Lumley je u Tokiju i helikopterom leti iznad grada čija je površina veća od 14.000 kilometara kvadratnih. Tokio je u Drugom svjetskom ratu pretrpio teška bombardiranja pa je većina grada izgrađena u posljednjih 70 godina. On je simbol poslijeratnog gospodarskog procvata Japana koji je tu zemlju pretvorio u drugu gospodarsku silu na svijetu. 

Britansko-francuski biografski film Program, snimljen prema knjizi Davida Walsha Sedam smrtnih grijeha iz 2012. godine, ne propustite u 21:10.

U drugom nastavku serije Duhovi prošlosti u 22:45 Tom nastavlja potragu za otmičarom Pata Keenana, nadajući se da će ga odvesti do Golijata. No čini se da ga netko lažnim tragovima navodi na krivi put.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Od 20:35 u novom izdanju emisije Izvan formata jedna je čarobna riječ, magično-asocijativne snage, a koja djeluje samo na sredovječne i starije stanovnike naših prostora. Trst. Razmjena sjećanja, emocija, statističkih, fotografskih i filmskih zapisa o zlatnom dobu tršćanske trgovine, između šezdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća tema su izložbe "Ponterosso/Memorie" odnosno "Ponterosso/Sjećanja".

Putujuća klinika probija se kroz zahtjevan teren u Republici Zambiji, u središnjem dijelu južne Afrike. Zemlja broji oko 16 milijuna stanovnika i jedna je od najsiromašnijih na svijetu. Dr. Yamamoto vodi putujuću kliniku u zabačenim područjima ovdje gdje mnoge kolibe imaju tek slamnate krovove, dok škola, bolnica ili električne struje uopće nema. U 22:20 pogledajte dokumentarni film U misiji: Putujuća ambulanta na surovom terenu, u Ciklusu Jamco. 

Drama "Svi u našoj obitelji" koju prikazujemo u 23:10 godine 2012. osvojila je Srce Sarajeva za najbolji film, na Bukurešt filmskom festivalu (B-EST) nagradu publike te Grand Prix na Anonimul Film festivalu. Marius je u kasnim tridesetima i razveden je. Njegova petogodišnja kći Sofia živi s majkom, što njega jako frustrira...

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

U osmoj epizodi serije Oblak u služnbi zakona u 21:15 Suvi angažira Brunu da za sitnu naknadu podmetne u Mayu čokoladne bombone s laksativom, no Bruni pothvat propadne. Istovremeno Nikola shvati da je nova čokoladarnica zapravo paravan za rasadnik marihuane te riješi slučaj. No, očekivano promaknuće i ovoga puta mu izmakne jer je Jagoda na popisu zaposlenika Maye...

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!