Ovoga utorka preporučujemo na televiziji

14.03.2023.

07:18

Autor: HRT

Utorak, 14. ožujka na Prvom

Utorak, 14. ožujka na Prvom

Foto: Turistički vodič / dokumentarna serija

Iz programa HTV-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Biser Jadrana, argentinske žabe i jedan gangster,
naziv je treće epizode putopisne serije Turistički vodič autora Boris Veličan, koju prikazujemo u 20:15. 

U posljednjoj, šestoj epizodi serije Dnevnik velikog Perice koju emitiramo u 21:15 nastup na glavnom zagrebačkom plesnjaku za Pericu je bio sudbonosan - riješio je sve nesuglasice sa Žnidom, a Nada je te večeri ostavila zaručnika. Izgledalo je kao da je sve došlo na svoje. No onda se dogodilo nešto što nitko nije očekivao... 

Ove godine obilježavamo čak četiri obljetnice vezane za Ivana Gorana Kovačića: 110 godina od njegova rođenja, 80 od smrti i nastanka poeme Jama te 60. Goranovo proljeće. Goranova Jama jest svjedočanstvo o jednom vremenu i prostoru, no kako mi danas znamo, govori o svim ratovima uopće. U 23:20 prikazujemo emisiju Što je klasik. 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Zračne snimke otkrivaju tajne Mađarske, zemlje velebnih građevina i nepreglednih krajolika, koju je oblikovala turbulentna europska povijest. U 20:15 prikazujemo petu epizodu dokumentarne serije Europa iz zraka.


Film Komandos koji prikazujemo u 21:10 najveći je uspjeh u opusu redatelja Marka L. Lestera, autora kultnog filma "Class of 1984", adaptacije romana Stephena Kinga "Potpaljivačica" i klasika "Obračun u Malom Tokyju" (D. Lundgren i B. Lee). Za razliku od većine Lesterovih filmova, niskobudžetnih uradaka, Komandos je bogata produkcija zamišljena kao katalizator koji će od Arnolda Schwarzeneggera napraviti zvijezdu suvremenih akcijskih filmova, nakon što se taj austrijski bilder i višestruki Mister Universe afirmirao u pseudopovijesnim ostvarenjima podžanra mača i magije (Conan 1 i 2, Crvena Sonja) i u akcijskom znanstvenofantastičnom filmu Terminator.

U 4. sezoni BAFTA-om nagrađivane serije Cassie i Sunny istražuju stari slučaj za koji se čini da je povezan s policijom. U 22:45 prikazujemo prvu epizodu četvrte sezone serije Nezaboravljeni. Sunny je pozvan na odlagalište u Haringey gdje je među zamrzivačima pronađeno tijelo bez glave. Cassie je bila na bolovanju i ne želi odraditi posljednja tri mjeseca.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U drugom nastavku dokumentarne serije Legendarne prve dame donosimo priču o Jackie Kennedy koja je bila kratko u Bijeloj kući. Tih je 35 turbulentnih mjeseci nagovijestilo promjene u Americi, no bili su prepuni privatnih izdaja i javnih tragedija. Vidjet ćemo rijetko viđena privatna pisma, fotografije i intimne audiosnimke... Epizoda je na rasporedu u 22 sata.


Na festivalu latinoameričkih filmova u Limi 2013. Kleber Mendonça Filho osvojio je nagradu za najbolji film i scenarij; nominiran je 2012. za Zlatni balon u Nantesu; osvojio je nagradu FIPRESCI u Poljskoj i Norveškoj; u Riju de Janeiru za najbolji film i scenarij. U 22:55 prikazujemo njegovu dramu Zvukovi susjedstva, u sklopu ciklusa Večer tisuću nagrada.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!