Ovoga utorka preporučujemo na televiziji

28.03.2023.

07:59

Autor: HRT

Utorak, 28. ožujka na Drugom

Utorak, 28. ožujka na Drugom

Foto: Elvis i Nixon / film

Iz programa HTV-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Ispričan na razumljiv i atraktivan način, dokumentarni film Duhovi Istre upotpunjen animacijom i simulacijom nekadašnjih izgleda istarskih kaštela, danas ruina, donosi pregled bogatog kulturnog i povijesnog naslijeđa Istre i Hrvatske. Kroz povijest i sadašnjost vodi nas Dražen Turina - Šajeta. Dokumentarac emitiramo u 20:15.


Posjet novinara iz metropole za inženjera Jandu i njegove radnike je neočekivan, ali Oleg i Nikola stižu na vrijeme da izglade situaciju. Četvrti nastavak dramske serije Područje bez signala slijedi u 21:15. Serija redatelja Dalibora Matanića i producentice Ankice Jurić Tilić dostupna je i u videoteci multimedijske platforme HRTi.


Ona je prva žena koja je dobila Eliotovu nagradu za poeziju. Kažu da je radikalno unaprijedila umjetnost poezije. Što je to Anne Carson učinila s pjesništvom reći će nam pjesnik, prevoditelj, antologičar i anglist Miroslav Kirin u emisiji Što je klasik? koja je na rasporedu u 23:20.  

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Zavirite iza kamere s voditeljicom i glumicom Joannom Lumley i pogledajte neuvrštene prizore s njezinih putovanja, koja počinju u Japanu, a vode sve do Kube. Prva epizoda dokumentarne serije Neviđene pustolovine Joanne Lumley slijedi u 20:15. 

Komedija Elvis & Nixon prati ikonu rock and rolla Elvisa Presleyja koji u prosincu 1970. odlazi u Bijelu kuću kako bi zatražio sastanak s predsjednikom Richardom Nixonom. Komediju sa Michaelom Shannonom i Kevinom Spaceyjem na čelu glumačkog ansambla ne propustite u 21:10.  

Sally u školi vidi kako Bethany maltretira mlađu djevojku. Razdvoji ih i prijavi incident. Sam je nazove u pansion i ispriča se zbog Kareninih prijetnji, objašnjavajući da je pod velikim stresom zbog Bethanyna problematičnog ponašanja. Sve veća prisnost između Sama i Sally je očita... Dio je to sadržaja trećeg nastavka druge sezone britanske kriminalističke serije Nedužna s Katherine Kelly u glavnoj ulozi. Nastavak slijedi u 22:40. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Kroz vrlo osobne priče dokumentarni film Rastava vodi u smrt iz jedinstvene perspektive opisuje borbu žena za neovisnost u suvremenoj Turskoj. Film je na rasporedu u 22:05. 

Ciklus Večer tisuću nagrada rezerviran je za američki znanstvenofantastični film Another Earth iz 2011. godine čiju glumačku ekipu predvode Brit Marling, William Mapother i Jordan Baker. ZF ostvarenje emitiramo u 23:05.    

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Od Savudrije do Prevlake u 40 minuta Hrvatska danas donosi sve važne događaje i teme s Jadrana putem reportaža, izvještaja i javljanja naših reportera - svakog radnog dana od 17:20. Od 18 sati donosimo pak priče sa zagrebačkih ulica. Velike i važne poput avenija, male i zanimljive poput gornjogradskih prolaza. Gradska politika koja se tiče života građana, događaji koji obogaćuju kulturni i sportski život. Dvadeset minuta rezerviranih za Zagreb, Zagrebačku, Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju.

U 18:20 reporteri kontinentalnog dijela Hrvatske, od Čakovca do Vukovara, donose priče iz svakodnevnog života "zelene" Hrvatske. Najvažnije regionalne vijesti, poljoprivreda i gospodarstvo, kontinentalni turizam i kultura, manifestacije, manjine, zanimljivi ljudi i običaji. Otkrijte kakva je svakodnevica na prostoru omeđenom Murom, Dravom, Dunavom i Savom. 

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!