Ovoga utorka preporučujemo na televiziji

05:51 / 21.06.2022.

Autor: HRT

Nestale/Bečki dječaci-Mladost u višeglasju/Do posljednjg daha

Nestale/Bečki dječaci-Mladost u višeglasju/Do posljednjg daha

Foto: promo / HTV

Iz programa HTV-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

U 20:10 emitiramo dokumentarni film Bečki dječaci - Mladost u višeglasju. Bečki dječaci oduševljavaju koncertnu publiku diljem svijeta. Vokalna izobrazba, pokusi i nastava u školi, smještenoj u palači u perivoju Augarten, redoviti koncerti, operni nastupi i gostovanja na svim kontinentima dio su njihove svakodnevice. 

Treću godinu zaredom Hrvatska radiotelevizija svoje dvorište pretvara u jedinstvenu glazbenu pozornicu! Novo izdanje Sunčane strane Prisavlja počinje na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe u utorak 21. lipnja, i to programom koji je odavno postao zaštitni znak klasike na HTV-u, omiljenim gala koncertom pod nazivom Opera pod zvijezdama. Na programu su najljepše arije, dueti, zborovi, uvertire i intermezza probrani iz opera i opereta Glinke, Verdija, Puccinija, Saent-Säensa, Offenbacha i Nicolaija. Prijenos pratite od 21 sat na Prvom programu HTV-a, Trećem programu Hrvatskoga radija i multimedijskoj platformi HRTi. 

U 23:20 prikazujemo drugi nastavak prve sezone serije Yellowstone. Serija je kronika života obitelji Dutton, na čelu koje je John Dutton, koji upravlja najvećim graničnim rančem u SAD-u. 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Mađarska je domaćin 19. Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima od 21. lipnja do 3. srpnja. Naša reprezentacija kreće u lov na još jednu medalju! Prvi je cilj proći skupinu u kojoj se Barakude susreću s ekipama Grčke, Njemačke i Japana. Prijenos Hrvatska - Grčka pratite od 19:30 na Drugom programu HTV-a.

U 21 sat prikazujemo film Nestale. Film u kojem glumci govore i apaškim jezikom, snimljen je prema romanu Thomasa Eidsona "The Last Ride". Na festivalu u Berlinu 2004. redatelj Ron Howard nominiran je za Zlatnog medvjeda. 

Dramu Do posljednjeg daha, snimljenu prema istinitim događajima, emitiramo u 23:20. Robin Cavendish (A. Garfield), karizmatičan mladić pustolovnog duha pred kojim je cijeli život, za vrijeme boravka u Africi obolijeva od poliomijelitisa i ostaje paraliziran. Usprkos savjetu liječnika njegova supruga Diana (C. Foy) odvodi ga iz bolnice kući, gdje mu njezina predanost, odlučnost i domišljatost pomažu da nadvlada svoju invalidnost... 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:05 započinjemo s prikazivanjem sedmodijelne dokumentarne serije Klapska pjesma - od konobe do svjetske kulturne baštine. Priča je to o malom i skromnom festivalu koji je upravo čudesno zadužio hrvatsku glazbu, a gradić Omiš učinio "središtem klapskog kruga".

U 21 sat pogledajte drugi nastavak pete sezone serije Preljub. Serija nagrađivane dramatičarke, scenaristice i izvršne producentice Sare Treem (Kuća od karata, Na terapiji), bavi se emocionalnim i psihološkim posljedicama preljuba koji je razorio dva braka te zločinom koji je otuđene ponovno zbližio. Osim za Zlatni globus nominiranog Dominica Westa te dobitnica Zlatnoga globusa Maure Tierney i Sanae Lathan, u posljednjoj sezoni serije stalnoj glumačkoj postavi pridružuje se još jedna dobitnica Zlatnoga globusa za ulogu u seriji Okus krvi, oskarovka Anna Paquin. 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.

Podsjetimo, od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!