Ovoga utorka preporučujemo na televiziji

06.06.2023.

07:49

Autor: HRT

Utorak, 6. lipnja na Drugom

Utorak, 6. lipnja na Drugom

Foto: Avantura života / film

Iz programa HTV-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Od prvih koraka na kazališnoj pozornici tadašnjeg Pionirskog kazališta, preko 20-godišnje karijere solistice zagrebačke Opere, iznimno uspješnog izleta u filmski žanr kao nezaboravna gospođa Šafranek u Golikovom filmu "Tko pjeva zlo ne misli", pa sve do diplomatske karijere, Mirjana Bohanec Vidović zadužila je hrvatsku kulturu. U filmu o njoj govore Nenad Polimac, dr. sc. Hrvojka Mihanović-Salopek, Vinko Brešan, dr. sc. Iva Hraste Sočo te članovi njezine obitelji. Dokumentarac Sve o Mirjani: Portret Mirjane Bohanec Vidović prikazujemo u 20:15. 

Alfredo dolazi u Castamar teško ozlijeđen. Prije nego što izgubi svijest, uspije upozoriti Diega da mu je brat Gabriel otet, te Diego juri u Madrid. Ondje otkriva da se njegov brat sprema krenuti na put u Portugal, prodan kao rob. Dio je to sadržaja 10. nastavka španjolske serije Kuharica iz Castamara, koji je na rasporedu u 21:10.  

Zovu je "Smaragdni otok". Mitovi o divovima i vilenjacima u Irskoj su i danas prisutni, a zemlju krasi veličanstveno lijep krajolik - od Prolaza divova na sjeveru do kamenite obale na jugu. Mnogo je arheoloških dokaza o tome da prebogata povijest ove zemlje seže do početka vremena. Irska iz zraka, posljednja epizoda dokumentarne serije Profili krajolika slijedi u 23:20.  

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Neusporediv sjaj francuske rivijere privlačio je najveće umjetnike prošlog stoljeća. Dokumentarni film Mitska Azurna obala - Sjaj, strast i luksuz nastavlja istraživati mjesta na kojima povijest Azurne obale živi još i danas. Film prikazujemo u 20:15.  

U 21:10 ne propustite pustolovnu dramu Avantura života iz 2013. godine, sa Mijom Wasikowskoj i Adamom Driverom u glavnim ulogama. 

U napetoj osmodijelnoj kriminalističkoj seriji Forenzičarka Halifax: Osveta, Jane Halifax vraća se svijetu koji nikad nije uspjela napustiti i traži istinu u pozadini najdijaboličnijih zločinačkih umova. Prvu epizodu prikazujemo u 23 sata. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:10 ne propustite igrano-dokumentarni film Ljudevit Gaj. Snimljen u povodu 150. obljetnice smrti Ljudevita Gaja, prikazuje Gajev uzbudljiv život, političko djelovanje i borbu za stvaranje hrvatskog jezika, koja se zbiva u ozračju rastućeg mađarskog nacionalizma i stvaranja hrvatskog nacionalnog identiteta. 

Poznatog zapovjednika podmornice Johannesa von Reinhartza šalju u novu, vrlo važnu misiju. No zvijezda njemačke ratne mornarice sve teže skriva svoju ogorčenost ratom. Bi li ovo mogao biti njegov izlaz? U 21 sat počinjemo s emitiranjem druge sezone njemačke televizijske serije Podmornica.  

U sklopu ciklusa Večer tisuću nagrada u 23 sata na HTV3 na rasporedu je izraelska drama Tikkun iz 2015. godine U njoj Haim-Aaron, bistri ultraortodoksni vjerski naučenjak iz Jeruzalema kojemu svi zavide na talentu i predanosti vjeri, jedne večeri, nakon posta koji si je sam nametnuo, sruši se i izgubi svijest...  

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Od Savudrije do Prevlake u 40 minuta Hrvatska danas donosi sve važne događaje i teme s Jadrana putem reportaža, izvještaja i javljanja naših reportera - svakog radnog dana od 17:20. Od 18 sati donosimo pak priče sa zagrebačkih ulica. Velike i važne poput avenija, male i zanimljive poput gornjogradskih prolaza. Gradska politika koja se tiče života građana, događaji koji obogaćuju kulturni i sportski život. Dvadeset minuta rezerviranih za Zagreb, Zagrebačku, Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju.

U 18:20 reporteri kontinentalnog dijela Hrvatske, od Čakovca do Vukovara, donose priče iz svakodnevnog života "zelene" Hrvatske. Najvažnije regionalne vijesti, poljoprivreda i gospodarstvo, kontinentalni turizam i kultura, manifestacije, manjine, zanimljivi ljudi i običaji. Otkrijte kakva je svakodnevica na prostoru omeđenom Murom, Dravom, Dunavom i Savom.   

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!