Ovoga utorka preporučujemo na televiziji

10.05.2022.

06:44

Autor: HRT

Ususret Eurosongu, Izbor za pjesmu Eurovizije 2022., Drevne nadgradnje i Počasni građanin

Ususret Eurosongu, Izbor za pjesmu Eurovizije 2022., Drevne nadgradnje i Počasni građanin

Foto: promo / promo

Iz programa HTV-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U filmu autorice Martine Validžić upoznajemo osječki i zagrebački život naše ovogodišnje predstavnice na Eurosongu Mije Dimšić - njezine roditelje, sestru, prijatelje, profesore, glazbene uzore, omiljene pjesme, kao i pripreme za nastup u Torinu. Ususret Eurosongu - priču o Miji ne propustite u 20:10 na Prvom. 

Potom slijedi prva polufinalna večer najvećega svjetskog televizijskoga glazbenog spektakla - Izbora za pjesmu Eurovizije 2022.

U 23:35 ne propustite emisiju urednika i voditelja Branimira Bilića, Hrvatska za 5. Bit će riječi o tome kako umjetničkim fotografijama, slikama i izložbama svijetu pokazati hrvatske ljepote, umjetnost i način života.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Skriven u džunglama Kambodže nalazi se najveći hram koji je ikad izgrađen - veličanstveni Angkor Wat. Priču o njemu donosimo u prvom nastavku druge sezone dokumentarne serije Drevne nadgradnje. Epizoda je na rasporedu u 20:05. 

Povijesnu dramu Woodyja Allena, Vrtuljak života, radnje smještene u rane pedesete u zabavni park na Coney Islandu, prikazujemo u 21 sat, a u 22:45 pogledajte 19. nastavak osme sezone uzbudljive serije Crna lista. James Spader u ulozi Reda, želeći potajno prevesti dragocjen teret, traži pomoć osobe čija je specijalnost prijevoz robe podzemnom mrežom. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U emisiji Knjiga ili život, koju emitiramo u 20:05, gostuje Vjera Balen-Heidl, dobitnica nagrade za životno djelo Društva hrvatskih književnih prevodilaca i najvećeg prevodilačkog priznanja u nas, nagrade "Iso Velikanović" za životno djelo te pisac Zoran Žmirić kojemu je upravo izišao novi roman, Hotel Wartburg. Budite s nama u 20:05.

U 22 sata, u ciklusu Večer tisuću nagrada, prikazujemo argentinsko-španjolsku komediju Počasni građanin

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.

Podsjetimo, odnedavno smo počeli i s prikazivanjem emisije Hrvatska danas koja se emitira od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20.

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!