08:57 / 09.02.2021.

Autor: HRT

Pakao pravde

20./21. veljače na Prvom

20./21. veljače na Prvom

Foto: Pakao pravde / film

Pakao pravde, američka sudska drama redatelja Josepha Rubena, na rasporedu je u noći na nedjelju 20./21. veljače u 0:15 na Prvom programu.

Godine 1979. u njujorškoj kineskoj četvrti ubijen je mladi Kinez. Zbog umorstva je na dugogodišnju kaznu zatvora osuđen Korejac Shu Kai Kim. Nekada vrlo cijenjen, a sada nagodbama sklon odvjetnik Eddie Dodds specijalizirao se za obranu optuženih za preprodaju droge. Nedavno je dobio mladog nadobudnog pomoćnika Rogera Barona. Jednog dana u njihovu kancelariju dolazi gospođa Kim koja želi obnoviti slučaj svojeg sina koji je već osam godina u zatvoru.

Dodds, koji već dugo nije imao zahtjevniji slučaj, isprva odbija posao, ali ga na nagovor mladog Rogera ipak prihvati. Kad se pročuje da će se slučaj obnoviti, Doddsa poziva ugledni okružni tužilac, Robert Reynard u namjeri da ga odvrati.

Odmah je jasno da se radi o nekom prljavom poslu, a Dodds je, nakon što odbije nagodbu, pretučen. Kako je sada siguran da je njegov klijent nedužan, u svoj tim uključuje i odvjetnicu Kitty Greer i oni kreću u istraživanje dokaza koji su prije osam godina poslužili optužbi na sudu.

U američkoj sudskoj drami Josepha Rubena TRUE BELIEVER iz 1988. godine glume James Woods, Robert Downey Jr., Margaret Colin, Yuyi Okumoto, Kurtwood Smith, Charles Hallahan, Miguel Fernandes.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!