Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac: Konj/magarac

18.01.2021.

13:42

Autor: HRT

Konj/magarac

Konj/magarac

Foto: Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac / serija

U četvrtak 15. srpnja na Prvom programu u 21:05 na rasporedu je četvrta epizoda Konj/magarac dokumentarne serije autora Roberta Knjaza - Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac.

Jedan je neprestano pod svjetlima reflektora dok drugi šuti i radi. Jednim su se dičili Aleksandar Veliki, Džingis-kan i Napoleon, a drugim se dičio Isus. Pogodili ste, riječ je o konju i magarcu! A jeste li znali da su i konj i magarac zafrkanti koji nam od pamtivijeka pokazuju srednji prst?


Jeste li znali da su zbog konja izumljene hlače i da je pozlaćeni magareći izmet tražen po cijelome svijetu? U ovoj epizodi otkrivamo zašto je magarac tvrdoglav i kako ga pokrenuti kad se ukopa. Razgovaramo s djevojkom koja skače kao konj i sa ženom koja radi najluđe konjske frizure. S ponija se vidi Šolta samo na HTV 1.

Ovaj edukativni i veseo serijal pruža vam pregršt zabavnih, ali i nevjerovatnih činjenica o životinjama koje poznajete, ili ste misli da poznajete. Poput serijala Hrvatski velikani, Knjaz vam sada pod svjetla reflektora dovodi životinjske velikane bez kojih ne bi bilo ni ljudske civilizacije kakvu danas poznajemo. 

U svakoj epizodi u trajanju od 52 minute Knjaz i njegovi "sinovi" obrađuju jednu domaću životinju, te sve poznate i još više nepoznate zanimljivosti o njima: Kokoš, Domaća perad (guska, patka, puran), Svinja, Krava, Ovca + koza, Magarac (tovar) + konj, Pas i Mačka. 

Emisiju osim na HTV1, na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi

U videoteci spomenute platforme dostupne su emitirane epizode.

Produkcija: Sirovina i sinovi d.o.o.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!