13:08 / 01.02.2021.

Autor: HRT

Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac: Koza i ovca

Robert Knjaz

Robert Knjaz

Foto: Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac/dokumentarna serija

U nedjelju, 7. veljače na Prvom programu u 20:10 prikazujemo 6. epizodu dokumentarne serije Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac: Koza i ovca.

video thumb

Da popularne uggsice imaju veze s ovcama, to je svima znano. Ali koliko vas zna da otkriće kave ima veze s kozama? Koliko vas zna da je lakše premjestiti cijelo stado negoli jednu ovcu i da koze za malo soli riskiraju mnogo boli?

U ovoj smo epizodi saznali još tonu zanimljivosti o našim najdražim meketavcima i beketavcima. Što su padajuće koze i zašto se ovce grupno bacaju u provaliju? Zašto koze vole nasmijana lica i zašto nemaju tumore?

Posjetili smo prvi centar za kozju jogu u SAD-u i bivšu miss koza u Istri te otkrili da su koze vrsni vatrogasci. Epizoda je ukusna kao kozji sir i topla kao ovčje runo. Samo na HRT-u!

Autor je Robert Knjaz.

Produkcija: Sirovina i sinovi 

Podsjetimo, ovaj edukativni i veseo serijal pruža vam pregršt zabavnih, ali i nevjerovatnih činjenica o životinjama koje poznajete, ili ste misli da poznajete. Poput serijala Hrvatski velikani, Knjaz vam pod svjetla reflektora dovodi životinjske velikane bez kojih ne bi bilo ni ljudske civilizacije kakvu danas poznajemo.

U svakoj epizodi u trajanju od 52 minute Knjaz i njegovi "sinovi" obrađuju jednu domaću životinju, te sve poznate i još više nepoznate zanimljivosti o njima: Kokoš, Domaća perad (guska, patka, puran), Svinja, Krava, Ovca + koza, Magarac (tovar) + konj, Pas i Mačka.

Emisiju osim na HTV1, na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci spomenute platforme dostupne su emitirane epizode.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!