Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac: Mačka

24.01.2021.

13:37

Autor: HRT

Nedjeljom na HTV1

Nedjeljom na HTV1

Foto: Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac / dokumentarna serija

U nedjelju, 31. siječnja na Prvom programu u 20:10 ne propustite 5. epizodu dokumentarne serije autora Roberta Knjaza - Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac: Mačka.

U starom Egiptu su mumificirane, u srednjem vijeku progonjene, a u naše vrijeme obožavane... barem ondje gdje ne dospiju na tanjur. Riječ je, naravno, o macama! "Mačka" je jedan od najtraženijih pojmova na internetu, zato mace s reklama zarađuju i do 2500 dolara na dan. A znate li da slatke mace nemaju osjet za slatko i da u Istanbulu ne moraju dizati kredit za stan? Saznali smo i zašto mačke predu te zašto ih je dobro imati uza se u slučaju potresa. Posjetili smo ženu koja živi s 1000 mačaka i dom Savitsky maca, zvijezda američkog supertalenta. Skloni ptice jer na HRT nam stižu mice! I Knjazovo, k tomu, lice!

video thumb

Ovaj edukativni i veseo serijal pruža vam pregršt zabavnih, ali i nevjerovatnih činjenica o životinjama koje poznajete, ili ste misli da poznajete. Poput serijala Hrvatski velikani, Knjaz vam sada pod svjetla reflektora dovodi životinjske velikane bez kojih ne bi bilo ni ljudske civilizacije kakvu danas poznajemo.

U svakoj epizodi u trajanju od 52 minute Knjaz i njegovi "sinovi" obrađuju jednu domaću životinju, te sve poznate i još više nepoznate zanimljivosti o njima: Kokoš, Domaća perad (guska, patka, puran), Svinja, Krava, Ovca + koza, Magarac (tovar) + konj, Pas i Mačka.

Emisiju osim na HTV1, na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci spomenute platforme dostupne su emitirane epizode.

Produkcija: Sirovina i sinovi d.o.o.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!