Pametan kao vrana, hrabar kao jež: Lisice

07.02.2023.

21:05

Autor: HRT

Lisica dolazi s vrhunskom standardnom opremom koja uključuje ugrađeni kompas, parfem s mirisom ljubičice i multifunkcionalni rep. Otkrili smo i da se u slobodno vrijeme bavi golfom, a razgovarali smo i s čovjekom koji je živio kao lisica. U SAD-u smo posjetili pripitomljene hippy lisice, a u Japanu lisičje selo. U našim smo Vinogradcima saznali kakve su lisice kao kućni ljubimci, a otkrivamo vam i još tonu drugih zanimljivosti o teti liji, samo na HTV-u u sedmom nastavku koji slijedi u utorak, 14. veljače, u 20:15 na Prvom. Otmjena je lija ženka, hoda kao manekenka. 

 Utorak, 14. veljače na Prvom

Utorak, 14. veljače na Prvom

Foto: Pametan kao vrana, hrabar kao jež / dokumentarna serija

Inače, u ovoj sezoni pobliže upoznajemo vrline i mane devet divljih životinjskih vrsta. Otkrivamo skaču li jeleni više od Blanke Vlašić, zašto je lisicama značajan broj četrdeset i koliko su inteligentne vrane. Gledamo i nindža ježeve, vjeverice koje skijaju na vodi, sobovsku olimpijadu te čovjeka koji je živio kao jazavac. Masai nam pričaju o afričkim pčelama ubojicama, Latvijci o selu za kuniće, a posjetili smo i Amerikanca koji košnice s pčelama drži u svome stanu usred Bronxa. 

Galerija
 Utorak, 14. veljače na Prvom  , Foto: Pametan kao vrana, hrabar kao jež/dokumentarna serija
 Utorak, 14. veljače na Prvom   , Foto: Pametan kao vrana, hrabar kao jež/dokumentarna serija

Scenarist i redatelj nove sezone zabavno-poučne serije o životinjama je Robert Knjaz, direktor fotografije je Domagoj Lozina, snimatelji su Domagoj Lozina, Tomislav Krnić i Dino Senčar, a montažerke Monika Rakuljić i Nina Velnić.

Osim utorkom na HTV1, dokumentarnu seriju možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi

Galerija
 Utorak, 14. veljače na Prvom, Foto: Pametan kao vrana, hrabar kao jež/dokumentarna serija
 Utorak, 14. veljače na Prvom   , Foto: Pametan kao vrana, hrabar kao jež/dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!