Pametan kao vrana, hrabar kao jež: Medvjed

24.01.2023.

16:36

Autor: HRT

Iako ogroman i težak, medvjed je vrlo spretan gimnastičar. Iako opasan, nema slađe igračke od plišanoga mede. Istražili smo sve o zimskom snu i apartmanu ovog ukrasa naših šuma. Posjetili smo čovjeka koji živi s grizlijima te čovjeka koji je preživio napad ljutoga mede. Donosimo pikanterije o pandama i priču o neobičnom medvjeđem izboru ljepote. Izvalite se na kauč kao medo u brlog i uživajte u novoj životinjskoj epizodi. Lajkam sve po redu: i plišanog i gumenog i smeđega medu.

Utorak, 31. siječnja na Prvom

Utorak, 31. siječnja na Prvom

Foto: Pametan kao vrana, hrabar kao jež / dokumentarna serija

Peti nastavak dokumentarne serije Roberta Knjaza Pametan kao vrana, hrabar kao jež na rasporedu je u utorak, 31. siječnja, u 20:15 na Prvom. 

Podsjetimo, u ovoj sezoni pobliže upoznajemo vrline i mane devet divljih životinjskih vrsta. Otkrivamo skaču li jeleni više od Blanke Vlašić, zašto je lisicama značajan broj četrdeset i koliko su inteligentne vrane. Gledamo nindža ježeve, vjeverice koje skijaju na vodi, sobovsku olimpijadu te čovjeka koji je živio kao jazavac. Masai nam pričaju o afričkim pčelama ubojicama, Latvijci o selu za kuniće, a posjećujemo i Amerikanca koji košnice s pčelama drži u svome stanu usred Bronxa. 

Utorak, 31. siječnja na Prvom

Utorak, 31. siječnja na Prvom

Foto: Pametan kao vrana, hrabar kao jež / dokumentarna serija

Scenarist i redatelj zabavno-poučne serije o životinjama je Robert Knjaz, koscenaristi su Marin Periš i Željko Stručić, direktor fotografije je Domagoj Lozina, snimatelji su Domagoj Lozina, Tomislav Krnić i Dino Senčar, a montažerke Monika Rakuljić i Nina Velnić.

Osim utorkom na HTV1, dokumentarnu seriju možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci dostupne i emitirane epizode.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!