Leptir

22.10.2021.

09:16

Autor: HRT

 Subota, 6. studenoga na Prvom

Subota, 6. studenoga na Prvom

Foto: Leptir / film

U subotu 6. studenoga na Prvom u 22:50 emitiramo biografski film Leptir. Priča je to o Henriju Charrièreu zvanom Leptir, obijaču sefova i pripadniku pariškog podzemlja, kojemu smjeste ubojstvo za koje je osuđen na doživotni zatvor u zloglasnoj kažnjeničkoj koloniji na Vražjem otoku.

Priča prati Leptira koji odlučuje pobjeći i udružuje se s ekscentričnim krivotvoriteljem Louisom Degom, koji u zamjenu za zaštitu pristaje financirati njegov bijeg...

Scenarij se temelji na Charrièreovim autobiografijama "Leptir" i "Banco, sve ili ništa", ali i na filmskoj adaptaciji iz 1973., za koju su scenarij napisali Dalton Trumbo i Lorenzo Semple Jr., a u kojoj su glumili legendarni Steve McQueen i Dustin Hoffman.

 Subota, 6. studenoga na Prvom

Subota, 6. studenoga na Prvom

Foto: Leptir / film

U ovom američko-češko-španjolskom ostvarenju redatelja Michaela Noera iz 2017. godine uloga tumače Charlie Hunnam, Rami Malek, Christopher Fairbank, Roland Møller, Yorick van Wageningen, Eve Hewson.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!