Parazit

11.03.2023.

Zadnja izmjena 06:26

Autor: HRT

Parazit, crnohumorna komedija u režiji Bong Joon-hoa, premijerno je prikazana na Filmskom festivalu u Cannesu 2019. godine i prvi je južnokorejski film nagrađen Zlatnom palmom. Među brojnim ostalim priznanjima film je na 92. dodjeli nagrade Oscar osvojio čak četiri, i to u najvažnijim kategorijama - za najbolji film, najbolju režiju, najbolji originalni scenarij i najbolji strani film. Time je postao i prvi strani film koji je osvojio Oscara za najbolji film.

Galerija
subota, 11. ožujka na Prvom , Foto: Parazit/film
Subota, 11. ožujka na Prvom , Foto: Parazit/film Subota, 11. ožujka na Prvom , Foto: Parazit/film Subota, 11. ožujka na Prvom , Foto: Parazit/film

Film je dobio i nagradu Zlatni globus za najbolji strani film te nagradu BAFTA za najbolji film na stranom jeziku. Usto, ovo je prvi strani film koji je dobio Nagradu udruženja glumaca za najbolju glumačku postavu u filmu.

Crnohumornu dramu Parazit prikazujemo u subotu, 11. ožujka, na Prvom programu u 23:15, u ciklusu A Oscara dobiva... . 

Galerija
Subota, 11. ožujka na Prvom , Foto: Parazit/film
Subota, 11. ožujka na Prvom, Foto: Parazit/film

Crna komedija prati članove siromašne obitelji koji se odluče poslužiti lukavstvom kako bi se zaposlili u bogatoj obitelji, pretvarajući se da su visokokvalificirano osoblje koje se međusobno ne poznaje...

Subota, 11. ožujka na Prvom

Subota, 11. ožujka na Prvom

Foto: Parazit / film

Glumačku postavu filma predvode Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik, Park So-dam i Jang Hye-jin

Scenarij potpisuju redatelj Bong Joon-ho i  Han Jin-won. 

Urednik je Dean Šoša. 

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!