Parazit

13.12.2021.

08:24

Autor: HRT

Utorak, 28. prosinca na Drugom

Utorak, 28. prosinca na Drugom

Foto: Parazit / film

Južnokorejska crna komedija Parazit, koju prikazujemo u utorak, 28. prosinca, u 21 sat na Drugom, prati članove siromašne obitelji koji se odluče poslužiti lukavstvom kako bi se zaposlili u bogatoj obitelji, pretvarajući se da su visokokvalificirano osoblje koje se međusobno ne poznaje...

U ostvarenju iz 2019. godine glume Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik, Park So-dam, Jang Hye-jin. Scenaristi su redatelj Bong Joon-ho i Han Jin-won.

video thumb

Film PARASITE/GISAENGCHUNG premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu 2019. godine i prvi je južnokorejski film nagrađen Zlatnom palmom. Među brojnim ostalim priznanjima film je na 92. dodjeli nagrade Oscar osvojio čak četiri, i to u najvažnijim kategorijama - za najbolji film, najbolju režiju, najbolji originalni scenarij i najbolji strani film. Time je postao i prvi strani film koji je osvojio Oscara za najbolji film. 

Film je dobio i nagradu Zlatni globus za najbolji strani film te nagradu BAFTA za najbolji film na stranom jeziku. Usto, ovo je prvi strani film koji je dobio Nagradu udruženja glumaca za najbolju glumačku postavu u filmu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!