Patrola na cesti

12.04.2022.

18:36

Autor: HRT

Ponedjeljak, 25. travnja na Prvom

Ponedjeljak, 25. travnja na Prvom

Foto: Patrola na cesti / serija

U ponedjeljak 25. travnja u 21:05 na Prvom programu prikazujemo drugi nastavak serije Patrola na cesti. Serija od pet nastavaka snimljena je prema istoimenom književnom predlošku Jurice Pavičića. 

Policajac i ratni veteran Josip (K. Mikić) nakon majčine smrti vraća se u rodni gradić kako bi se brinuo za ostarjelog oca Jakova (M. Gulin).

Otac nije sretan takvim razvojem situacije, uvjeren da mu je pomoć koju ima od mlađe sestre Kate (M. Ševo) sasvim dovoljna.

Nakon premještaja, Josip nastavlja i s policijskim poslom kontrole granice, uz novog partnera, mladog Darija (S. Radoja) koji ima problema s depresivnom majkom (N. Perišić Radović). 

video thumb

Za razliku od Josipovog brata Frane (S. Sobin) kojem kafić vodi prijateljica Anita (D. Lorenci Flatz), a sam se uglavnom bavi švercom alkohola i cigareta, Franina supruga Mare (N. Janjić) sretna je s Josipovim povratkom.

Pritom još uvijek nitko ni ne sluti da se Frane, zajedno s dvojicom pomagača, Lukom (P. Ćiritović) i Damjanom (J. Telalović) upravo upustio i u krijumčarenje marihuane...

Ponedjeljak, 25. travnja na Prvom

Ponedjeljak, 25. travnja na Prvom

Foto: Patrola na cesti / serija

U seriji glume Krešimir Mikić, Slavko Sobin, Nataša Janjić, Mate Gulin, Anđela Šmit, Mirjana Ševo, Stipe Radoja, Daria Lorenci Flatz, Petar Ćiritović, Jasmin Telalović, Ivo Gregurević, Nadežda Perišić Radović, Nikola Ivošević, Vinko Kraljević, Mirela Brekalo. 

Ponedjeljak, 25. travnja na Prvom

Ponedjeljak, 25. travnja na Prvom

Foto: Patrola na cesti / serija

Scenaristi su Jurica Pavičić i redatelj Zvonimir Jurić. Direktor fotografije je Marko Brdar z.f.s., montažeri su Tomislav Pavlic i Jan Klemsche, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Julijana Vušković, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, a dizajner zvuka Julij Zornik. Producentica je Ankica Jurić Tilić. Urednik Mislav Brumec.

Produkcija: Kinorama za HRT 2015.

Serija se nalazi i u videoteci multimedijske usluge HRTi.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!