Patrola na cesti

21.04.2022.

17:22

Autor: HRT

Ponedjeljak, 2. svibnja na Prvom

Ponedjeljak, 2. svibnja na Prvom

Foto: Patrola na cesti / serija

U ponedjeljak, 2. svibnja, u 21:05 na Prvom programu prikazujemo treći nastavak serije Patrola na cesti. Serija od pet nastavaka snimljena je prema istoimenom književnom predlošku Jurice Pavičića

Policija iz županijskog centra već neko vrijeme prati ilegalne aktivnosti Frane i njegovih kolega Luke i Damjana te javlja šefu policijske postaje Dragi, u kojoj radi i Franin brat Josip, da se večeras kreće u raciju. Usprkos negodovanju svojih kolega, Frane je definitivno odustao od krijumčarenja heroina, ali posao s marihuanom je u punom jeku i Damjan upravo kombijem preko granice doprema novu pošiljku robe.

Razgovor o pripremama za raciju između Drage i policajca Filipa slučajno načuje Josipov partner Dario. Zahvalan Josipu koji je njegovom ocu u ratu spasio život, Dario mu prenosi informaciju. Josip, koji još uvijek ne zna da se više ne radi samo o švercu alkohola i cigareta, prvi je put nakon povratka u rodni gradić na ozbiljnoj kušnji - hoće li se ogriješiti o profesionalni integritet ili ostaviti brata na cjedilu... 

Ponedjeljak, 2. svibnja na Prvom

Ponedjeljak, 2. svibnja na Prvom

Foto: Patrola na cesti / serija

U seriji glume Krešimir Mikić, Slavko Sobin, Nataša Janjić, Mate Gulin, Anđela Šmit, Mirjana Ševo, Stipe Radoja, Daria Lorenci Flatz, Petar Ćiritović, Trpimir Jurkić, Nikša Butijer, Jasmin Telalović, Ivo Gregurević, Nadežda Perišić Radović, Nikola Ivošević, Vinko Kraljević, Mirela Brekalo. 

Scenaristi su Jurica Pavičić i redatelj Zvonimir Jurić. Direktor fotografije je Marko Brdar z.f.s., montažeri su Tomislav Pavlic i Jan Klemsche, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Julijana Vušković, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, a dizajner zvuka Julij Zornik. Producentica je Ankica Jurić Tilić. Urednik Mislav Brumec.

Produkcija: Kinorama za HRT 2015.

Serija se nalazi i u videoteci multimedijske usluge HRTi.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!