Petar i Pavle

13.09.2022.

09:31

Autor: HRT

Nedjelja, 25. rujna na Drugom

Nedjelja, 25. rujna na Drugom

Foto: Petar i Pavle / dokumentarni film

U nedjelju, 25. rujna na Drugom programu u 21:10 prikazujemo dokumentarni film Petar i Pavle.

Kroz razgovore s protagonistima, snimke jedrenja i arhivski televizijski materijal dokumentarni film bilježi nesebičan čin hrvatskih jedriličara i istinski olimpijski duh naših olimpijaca tijekom završne jedriličarske utrke u klasi 49er na 29. na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.  

video thumb

Pavle Kostov i Petar Cupać za svoj su čin zaslužili jedno od najvećih priznanja u sportu - medalju Pierre de Coubertin.  

U filmu sudjeluju Pavle Kostov i Petar Cupać, članovi Hrvatskog olimpijskog jedriličarskog tima, Ivan Bulaja, trener hrvatskog olimpijskog jedriličarskog tima na OI 2008., Jonas Warrer i Martin Ibsen, članovi danskog olimpijskog jedriličarskog tima i osvajači zlatne medalje na OI u Pekingu 2008., Jesper Bank, trener danskog olimpijskog jedriličarskog tima na OI 2008., John Doerr, sudac Međunarodnog jedriličarskog saveza, Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i Zrinka Grancarić, novinarka HRT-a i glasnogovornica Hrvatske jedriličarske reprezentacije na OI 2008.    

Redatelj je Silvio Jesenković.

Produkcija: MP produkcija, 2021.

Dokumentarni film Petar i Pavle dostupan je i u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!