12:19 / 15.04.2021.

Autor: HRT

Peti dan

Petkom na Trećem

Petkom na Trećem

Foto: Peti dan / HRT

I ovoga petka, 16. travnja na Trećem programu u 21 sat prikazujemo novo izdanje emisije Peti dan. Repriza je na rasporedu u subotu na HTV3 u 9 sati.

Teme emisije desni i lijevi populizam te kultura otkazivanja komentiraju Marijana Bijelić, Matija Štahan, Petar Mitrikeski i Dejan Kovač.

Urednica i moderatorica je Gabrijela Perišić, redateljica Kornelija Čančarević.

Dejan Kovač
završio je postdoktorsko usavršavanje na sveučilištu Princeton i trenutačno je zaposlen na istraživačkim projektima na Princetonu. Doktorirao i magistrirao na ekonomskom institutu CERGE-EI u Pragu, a na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu je prije toga diplomirao i stekao titulu univ. spec. oec. Član je American Economic Association i Royal Economic Society.

Dejan Kovač

Dejan Kovač

Foto: HTV / HRT

Dobitnik je brojnih međunarodnih znanstvenih grantova na kojima surađuje s vrhunskim ekonomistima i politolozima na temama od izuzetne važnosti za Hrvatsku, a to su borba protiv korupcije, izgradnja demokratičnijeg izbornog sustava, reforme ekonomskog sustava i državne uprave, optimizacija obrazovnog, zdravstvenog i političkog sustava. Cilj suradnje je koristiti provjerena znanja i modele koja se koriste u najrazvijenijim zemljama u svrhu izgradnje moderne, pravedne i ekonomski održive Republike Hrvatske.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

* Mišljenja iznesena u emisiji nisu službena stajališta HRT-a

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!