Petrit Çeku i Simfonijski orkestar HRT - V. Lisinski, 20.1.2022.

11.02.2022.

11:58

Autor: HRT

Petrit Çeku

Petrit Çeku

Foto: Marko Lukunic / Pixsell

U nedjelju 13. veljače na Trećem programu u 12:25 prikazujemo snimku koncerta Petrita Çekua i Simfonijskog orkestra HRT - a pod ravnanjem Tomislava Fačinija.  Prvi ovogodišnji koncert Simfonijskog orkestra iz Majstorskog ciklusa održan je u 20. siječnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Pod ravnanjem Tomislava Fačinija orkestru se na sceni pridružio svjetski proslavljeni umjetnik gitare, Petrit Çeku, koji je uz ostalo, tijekom bogate karijere, osvojio čak devet prvih nagrada na međunarodnim gitarističkim natjecanjima. 

Premda nastupa diljem svijeta na solističkim recitalima i kao solist u pratnji simfonijskih orkestara, uvijek se rado vraća pred Simfonijski orkestar HRT-a s kojim se ovaj put udružio u dvama djelima: Suiti za gitaru i komorni gudački orkestar Borisa Papandopula te Fantaziji za gospodina Joaquína Rodriga

Program otvara antologijski Preludij za faunovo poslijepodne Claudea Debussyja, a zaključuje posljednje simfonijsko ostvarenje jednog od najvećih simfoničara, 10. simfonija Gustava Mahlera u rekonstrukciji i orkestraciji dirigenta i violista Rudolfa Baršaija.

Urednica je Marija Ramljak, a redateljica Vesna Fijačko Fodor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!