18:55 / 09.08.2021.

Autor: HRT

Pjevajmo Gospi Velikoj

Nedjelja, 15. kolovoza, na Drugom

Nedjelja, 15. kolovoza, na Drugom

Foto: Pjevajmo Gospi Velikoj / HRT

Za blagdan Velike Gospe, u nedjelju 15. kolovoza, na Drugom programu s početkom u 19 sati emitiramo emisiju Pjevajmo Gospi Velikoj. Odabrali smo prekrasne napjeve iz repertoara popularnog Festivala marijansko-duhovne klapske pjesme koji se održava u drevnom gradu Sinju.

Ne zaboravimo, povijesni događaj koji je utjecao na tijek hrvatske povijesti, utkan je u čudu koje u svom središtu ima roditeljicu novije povijesti, Mariju.

Pjevaju nam klape: Petrada i Angeluš iz Zagreba, Podvorje, Kaštel Sućurac, Štorija, Kaštel Kambelovac, Filip Dević i Contra iz Splita, Vokalisti Salone, Solin, Fjoret, Tučepi, Skradinke, Skradin, Kampaneli, Donja Kaštela, Kaše, Dubrovnik te policijska klapa Sveti Mihovil i Sveti Juraj HRM-a.

Urednica i scenaristica emisije je Lejdi Oreb, a montažer Damir Horvatek.

Glazbenoj emisiji, koju na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi, prethodi dokumentarni film Gospe Vela od Veloga Sela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!