Planet u preobrazbi

29.05.2023.

17:28

Autor: HRT

Suočeni smo s kritičnim trenutkom u povijesti planeta Zemlje. Budućnost naših dragocjenih ekosustava visi o niti. Aambiciozni dvodijelni film  Planet u preobrazbi koji prikazujemo u nedjelju, 4. lipnja na Prvom programu u 15 sati susreće lokalne očevidce na šest ranjivih lokacija - Islandu, Amazoniji, Kaliforniji, Keniji, Maldivima i Kambodži - i bilježi promjene koje doživljavaju. Kako kalifornijski spasitelji rješavaju problem sve većeg broja žrtava među divljim životinjama?

Nedjelja, 4. lipnja na Prvom

Nedjelja, 4. lipnja na Prvom

Foto: Planet u preobrazbi / dokumentarni film

Kako će sve učestalije suše utjecati na sve brojniju ljudsku populaciju i divlje životinje u Keniji? Prilagođavaju li se ljudi i divlje životinje na Islandu nestanku svojih ledenjaka?

Film osim bilježenja promjena pruža i nadu. Upoznajte znanstvenike, domorodačke skupine i zaštitnike prirode koji se bore da ta mjesta očuvaju za budućnost.

Vraćajući se svake godine tijekom sedam godina na ista mjesta, film otkriva kakva se bitka vodi na svakoj lokaciji i pita činimo li dovoljno da naš planet spasimo od nepovratnih promjena.

Dokumentarni film Changing Planet odabrala Mira Vočinkić.

Nedjelja, 4. lipnja na Prvom

Nedjelja, 4. lipnja na Prvom

Foto: Planet u preobrazbi / dokumentarni film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!