Plavi Max

28.09.2021.

15:02

Autor: HRT

Nedjelja, 10. listopada na Prvom

Nedjelja, 10. listopada na Prvom

Foto: Plavi Max / film

Britanska ratna drama Johna Guillermina, Plavi Max, slijedi u nedjelju, 10. listopada, u 23:05 na Prvom programu HTV-a.

Mladi vojnik Bruno Stachel preživio je rovove i stekao čin poručnika. Dolazi u njemačku vojnu zrakoplovnu bazu gdje su smješteni izuzetno sposobni piloti kojima zapovijeda pukovnik Otto Heidmann, a jedan od onih koji se izdvaja je poručnik Willi von Klugermann. Bruno ubrzo otkrije Klugermannu da mu je cilj osvojiti Plavi križ, odličje koje se dodjeljuje pilotima koji uspiju srušiti 20 neprijateljskih zrakoplova, a u tome mu je uzor pilot von Richthofen, poznatiji kao Crveni barun. No Bruno je izuzetno ambiciozan i častohlepan mladić koji do odličja želi doći pod svaku cijenu...

Nedjelja, 10. listopada na Prvom

Nedjelja, 10. listopada na Prvom

Foto: Plavi Max / film

Od četiri nominacije za britansku filmsku nagradu BAFTA ovjenčana onom za najbolju scenografiju, ratna drama redatelja Johna Guillermina, najpoznatijeg po režiji hitova Tarzanova velika pustolovina, Pakleni toranj i King Kong, uspjela je adaptacija istoimenog bestselera Jacka Huntera.

Guillermin stvara zanimljivu i sugestivnu priču o neumjerenoj ambicioznosti i častohleplju koje staju na put odanosti, časti, prijateljstvu pa i ljubavi. Pozornost privlače atraktivni, dinamični i vrlo uzbudljivi prizori zračnih bitaka, za što je zaslužan direktor fotografije Douglas Slocombe.

Nedjelja, 10. listopada na Prvom

Nedjelja, 10. listopada na Prvom

Foto: Plavi Max / film

U filmu THE BLUE MAX iz 1966. godine glume George Peppard, James Mason, Ursula Andress, Jeremy Kemp, Karl Michael Vogler, Anton Diffring, Harry Towb, Peter Woodtorpe, Derek Newark, Derren Nesbitt, Loni von Friedl, Friedrich von Ledebur.

Scenaristi su David Pursall, Jack Seddon i Gerald Hanley. Filmsku glazbu potpisuje oskarovac Jerry Goldsmith.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!