Pod sumnjom

29.06.2022.

12:20

Autor: HRT

Četvrtak, 14. srpnja na Drugom

Četvrtak, 14. srpnja na Drugom

Foto: Pod sumnjom / film

U četvrtak, 14. srpnja na Drugom programu u 21 sat prikazujemo film Pod sumnjom (2000). Uzbudljiv triler specifičan je po tome što se gotovo sav svodi na ispitivanje osumnjičenika u četiri zida isljedničke sobe u policijskoj postaji. Redatelj Stephen Hopkins majstorski je dinamizirao tako skučene prostorne postavke filma, a izvrsnu potporu u građenju napete atmosfere imao je u sjajnim glumcima.

video thumb

Ugledni odvjetnik Henry Hearst otkrio je tijelo silovane i ubijene 12-godišnje djevojčice i prijavio to policiji. Detektivi Benezet i Owens pozovu ga u policijsku postaju da pojasni svoje svjedočenje.

Prilikom ispitivanja, Hearts se počne zapetljavati u mrežu kontradikcija, a obojica detektiva sumnjaju da je upravo on ubio djevojčicu, kao i još jednu koja je stradala dva tjedna ranije.  

Da bi potvrdili svoje sumnje, detektivi pozovu na saslušanje i Hearstovu atraktivnu i mnogo mlađu suprugu Chantal...

Glumačku postavu čine Gene Hackman, Morgan Freeman, Thomas Jane, Monica Bellucci.

Scenarij potpisuju Tom Prevost i W. Peter Iliff (prema knjizi Brainwash Johna Wainwrighta te scenariju filma Garde a vue Claudea Millera, Jeana Hermana i Michela Audiarda).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!