11:51 / 11.08.2021.

Autor: HRT

Pod sumnjom

Četvrtak 26. kolovoza na Drugom

Četvrtak 26. kolovoza na Drugom

Foto: Pod sumnjom / film

U četvrtak, 26. kolovoza, u 21 sat na Drugom programu HTV-a slijedi američko-francuski triler Pod sumnjom. Riječ je o uzbudljivu ostvarenju specifičnom po tome što se gotovo sav svodi na ispitivanje osumnjičenika u četiri zida isljedničke sobe u policijskoj postaji.

video thumb

Ugledni odvjetnik Henry Hearst otkrio je tijelo silovane i ubijene 12-godišnje djevojčice i prijavio to policiji. Detektivi Benezet i Owens pozovu ga u policijsku postaju da pojasni svoje svjedočenje.

Prilikom ispitivanja, Hearts se počne zapetljavati u mrežu kontradikcija, a obojica detektiva sumnjaju da je upravo on ubio djevojčicu, kao i još jednu koja je stradala dva tjedna ranije.

Da bi potvrdili svoje sumnje, detektivi pozovu na saslušanje i Hearstovu atraktivnu i mnogo mlađu suprugu Chantal...

Redatelj Stephen Hopkins majstorski je dinamizirao skučene prostorne postavke filma, a izvrsnu potporu u građenju napete atmosfere imao je u sjajnim glumcima, redom velikim zvijezdama - Geneu Hackmanu, Morganu Freemanu, Thomasu Janeu i Monici Bellucci.

Tom Prevost i W. Peter Iliff napisali su scenarij filma originalna naslova UNDER SUSPICION iz 2000. godine prema knjizi Brainwash Johna Wainwrighta te scenariju filma Garde a vue Claudea Millera, Jeana Hermana i Michela Audiarda.

Četvrtak 26. kolovoza na Drugom

Četvrtak 26. kolovoza na Drugom

Foto: Pod sumnjom / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!