Podmladak oluje: Povratak svjetla

04.12.2022.

15:32

Autor: HRT

Nedjelja, 11. prosinca na Prvom

Nedjelja, 11. prosinca na Prvom

Foto: Podmladak oluje / dokumentarna serija

Na neukroćenom sjevernom rubu Atlantskog oceana nalazi se zemlja stijena, leda i vode. Ovdje se more penje visoko, to je područje ledenih rijeka i bijesnih oluja. Podizati ovdje obitelj može se činiti nemogućim, sve je tako nesmiljeno protiv tebe da je puko preživljavanje pothvat. Ali ovdje žive posebne životinje i preživljavaju u stilu. To su vidre, arktičke lisice, sivi tuljani, sobovi, tupici i orke. U ovom divljem i romantičnom ozračju oni moraju stvoriti dom, pronaći partnera i podići svoje potomstvo. Drugi nastavak trodijelne dokumentarne serije Podmladak oluje ne propustite u nedjelju, 11. prosinca, na Prvom programu u 15 sati. 

video thumb

U epizodi Povratak svjetla arktičke lisice podižu mladunce na islandskim vulkanskim obalama. Pronalaženje hrane pokazalo se teškim sve dok jedna lisica ne nauči loviti. Na Shetlandu mladunče vidre izlazi u samostalan pohod, a njegova majka pronalazi novog partnera. U Norveškoj mladunci sobova čine prve korake.

Dokumentarnu seriju STORMBORN odabrala je Mira Vočinkić

Nedjelja, 11. prosinca na Prvom

Nedjelja, 11. prosinca na Prvom

Foto: Podmladak oluje / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!