Podmornica

24.05.2023.

12:37

Autor: HRT

Srijeda, 7. lipnja na Trećem

Srijeda, 7. lipnja na Trećem

Foto: Podmornica / serija

Prosinac je 1942. godine. Zapovjednik Johannes von Reinhartz kreće u novu, tajnu misiju - mora prevesti tri diverzanta na istočnu obalu SAD-a podmornicom U-822. Kad njegova odanost bude dovedena u pitanje, šalju u potjeru podmornicu U-612, kojom zapovijeda kapetan Wrangel. Za to vrijeme u La Rochelleu Simone i njezina sustanarka Margot nastoje organizirati bijeg židovske obitelji, no Forster, šef Gestapa, pazi na svaki njihov pokret. "Podmornica" je njemačka televizijska serija i svojevrstan nastavak filma "Podmornica" iz 1981. godine. Prve dvije epizode druge sezone serije Podmornica prikazujemo u utorak i srijedu, 6. i 7. lipnja na Trećem programu u 21 sat. 

Kao i film, i serija se temelji na knjizi Lothara-Günthera Buchheima iz 1973., "Das Boot", ali i dijelovima Buchheimovog nastavka "Die Festung" iz 1995. Dok radnja filma završava u prosincu 1941., radnja serije odvija se devet mjeseci poslije, 1942. godine. Pratimo dvije usporedne priče. Jedna se bavi djelovanjem francuskog pokreta otpora na kopnu, a druga događajima vezanim uz njemačku podmornicu U-612 i njezinu posadu.

Utorak, 6. lipnja na Trećem

Utorak, 6. lipnja na Trećem

Foto: Podmornica / 2. sezona serije

1. epizoda: Poznatog zapovjednika podmornice Johannesa von Reinhartza šalju u novu, vrlo važnu misiju. No zvijezda njemačke ratne mornarice sve teže skriva svoju ogorčenost ratom. Bi li ovo mogao biti njegov izlaz?

Margot i Simone udružuju se kako bi pomogle Goldblattovima da pobjegnu iz La Rochellea.

U New Yorku, Hoffmann razmišlja samo o tome kako da se vrati kući i spere ljagu sa svog imena. No tada upoznaje jazz-pjevačicu, Cassandru.

Galerija
Utorak, 6. lipnja na Trećem , Foto: Podmornica/2. sezona serije
Utorak, 6. lipnja na Trećem, Foto: Podmornica/2. sezona serijeUtorak, 6. lipnja na Trećem, Foto: Podmornica/2. sezona serijeUtorak, 6. lipnja na Trećem, Foto: Podmornica/2. sezona serije

Ehrenbergovo priznanje ima teške posljedice za Wrangela i posadu U 612. Kad se otkrije Johannesov plan, Gluck zna da ga samo jedan čovjek može zaustaviti. U New Yorku, odvjetnik Berger, koji je obećao pomoći Hoffmannu, dobiva priliku da Führeru dokaže svoju odanost. U međuvremenu, u La Rochelleu, Forster zatraži pojačanje kako bi pronašao Goldblattove, dovodeći Margot u bezizglednu situaciju. Sadržaj je to drugog nastavka koji je na rasporedu u srijedu, 7. lipnja.

Srijeda, 7. lipnja na Trećem

Srijeda, 7. lipnja na Trećem

Foto: Podmornica / serija

U seriji glume Vicky Krieps, Tom Wlaschiha, Rick Okon, Vincent Kartheiser, Leonard Scheicher, Clemens Schick, Thomas Kretschmann.

Scenarij Tony Saint, režija Andreas Prochaska.

Seriju DAS BOOT 2 odabrala Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!