Područje bez signala: Šeila

02.01.2022.

19:25

Autor: HRT

 Ponedjeljak, 10. siječnja na Prvom

Ponedjeljak, 10. siječnja na Prvom

Foto: Područje bez signala / serija

U ponedjeljak, 10. siječnja, na Prvom programu u 21:05 ne propustite treći nastavak serije Područje bez signala redatelja Dalibora Matanića i producentice Ankice Jurić Tilić. Serija je snimljena na temelju istoimenog romana Roberta Perišića, a scenarij potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan. Seriju možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi, a u videoteci usluge pronaći emitirane epizode.

video thumb

Serija pripovijeda o dvojici Zagrepčana, poduzetniku Olegu (Rene Bitorajac) i njegovom nešto manje poduzetom bratiću, nezaposlenom inženjeru Nikoli (Krešimir Mikić) koje u zabačeni gradić Nuštin dovodi narudžba pomalo sumnjivog, ali dobro potkoženog bliskoistočnog naručitelja.

Svaka epizoda serije ispričana je iz perspektive drugog lika pa nas tako kroz šest nastavaka vode spretni poslovnjak Oleg, njegov introvertirani bratić Nikola, mlada kustosica Šeila (Jovana Stojiljković), svježa povratnica u rodni Nuštin, karizmatični inženjer i bivši sindikalni vođa Janda (Izudin Bajrović), mladi Branoš (Goran Bogdan), radnik koji ima sve atribute novog vođe, te opuštena, bistra i spretna konobarica Lipša (Tihana Lazović) koja se i u najizazovnijim situacijama dočeka na noge.

 Ponedjeljak, 10. siječnja na Prvom

Ponedjeljak, 10. siječnja na Prvom

Foto: Područje bez signala / serija

U ovoj epizodi naziva Šeila, požar u uredu tvornice za koji svi sumnjaju da ga je podmetnuo Ragan je ugašen. Direktor Nikola i inženjer Janda sklonili su važne dokumente na vrijeme pa pogon ubrzo ponovno kreće s proizvodnjom. Kustosica Šeila, nedavna povratnica iz Berlina, uključuje se u rad tvornice kao prevoditeljica s njemačkog. Nikola i Šeila sve se više zbližuju. Zajedno posjećuju njezinu tetu Nadu koja živi u planinama iznad Nuština. Teta je dobila ponudu da proda zemlju stranoj firmi čiji je posrednik Ragan...

 Ponedjeljak, 10. siječnja na Prvom

Ponedjeljak, 10. siječnja na Prvom

Foto: Područje bez signala / serija

U seriji glume Krešimir Mikić, Rene Bitorajac, Jovana Stojiljković, Izudin Bajrović, Goran Bogdan, Tihana Lazović, Slavko Štimac, Milena Zupančič, Lana Barić, Goran Marković, Anđela Ramljak, Stipe Radoja, Marko Mandić te brojni drugi glumci.

Pomoćnik režije je Dragan Jurić, direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, dizajner zvuka Julij Zornik, scenograf Ivo Knezović, kostimografkinja Selena Orb, a majstorica maske Mojca Gorogranc Petrushevska. Urednik serije je Mislav Brumec.

Produkcija: "Kinorama" za HRT, 2021.

 Ponedjeljak, 10. siječnja na Prvom

Ponedjeljak, 10. siječnja na Prvom

Foto: Područje bez signala / serija

Serija je svjetsku premijeru imala krajem kolovoza na najznačajnijem festivalu TV serija, francuskom Series Mania na kojem je osvojila Grand Prix kao najbolja u programu International Panorama. Prikazana je i na TV festivalima Serilizados Festat u Barceloni i Madridu i Are You Series u Bruxellesu te na filmskom festivalu u Ženevi (GIFF), a na minhenskom festivalu Seriencamp osvojila je i Nagradu publike.

Seriju Područje bez signala proizvela je zagrebačka Kinorama u koprodukciji sa slovenskom produkcijskom kućom Perfo, srpskom Sense Production i finskom Citizen Jane. Najvećim je dijelom financirana od strane Hrvatske radiotelevizije, a proizvodnju je podržala i Kreativna Europa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!