Pogled u prošlost: 800. obljetnica dominikanskog reda

13.10.2021.

09:01

Autor: HRT

Pogled u prošlost

Pogled u prošlost

Foto: HTV / HRT

U ponedjeljak, 25. listopada, u 20:05 na Četvrtom programu HTV-a ne propustite emisiju Pogled u prošlost: 800. obljetnica dominikanskog reda. Govorimo o karizmi svetoga Dominika, o poslanju i identitetu njegovih sljedbenika. Boreći se protiv katara, pohađajući visoka sveučilišta, dominikanci nisu postali tek omiljeni pučki dušobrižnici već i najglasovitiji teolozi i filozofi srednjega vijeka.

Razgovaramo i o doprinosu dominikanaca u razvoju školstva, kulture i učenosti na području današnje Hrvatske, o glasovitim dominikancima i znamenitim samostanima, koji su dali pečat podneblju i vremenu u kojem su djelovali.

Razgovaraju dr. sc. Trpimir Vedriš, docent na Katedri za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. sc. Anto Gavrić, dominikanac, stručnjak za srednjovjekovnu filozofiju, predavač na nizu fakulteta i djelatnik FFDI.

Voditeljica emisije je Nikolina Mađar, a urednica Marijeta Stipić Miočić.

Emisiju možete pratiti i putem multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!