Pogled u prošlost - Hrvatska 1967.

13.09.2021.

15:20

Autor: HRT

Pogled u prošlost

Pogled u prošlost

Foto: HTV / HRT

U ponedjeljak, 27. rujna, u 20:05 na Četvrtom programu HTV-a ponovno emitiramo emisiju o povijesti, Pogled u prošlost - Hrvatska 1967.

Tema emisije je Hrvatska 1967. Na legendarne 60-e godine prošloga stoljeća asociraju nas rock'n'roll, atomska histerija, hladni rat, liberalizacija, hippy revolucija...

Kakav je bio život u Hrvatskoj 1967.? Koliko je važna Deklaracija o jeziku objavljena te godine? Kakav je bio standard hrvatskih građana između zapadnoga blještavila i 'socijalističke izgradnje'? Što je donijela liberalizacija u javnom i političkom životu? Ekspanzija konzumerizma, otvaranje prvih samoposluživanja, mogućnost putovanja izvan jugoslavenskih granica, prodor zapadnih proizvoda...

O tome i drugim zanimljivim temama koje su obilježile drugu polovicu prošloga stoljeća na našim prostorima govore stalni gost komentator dr. sc. Mario Jareb i gost emisije dr. sc. Josip Mihaljević s Hrvatskog instituta za povijest.

Antea Čošić voditeljica je emisije nastale prema idejnom konceptu Krešimira Čokolića.

Redatelj je Vladimir Kleščić, producentica Tihana Čuljak, a urednica Marijeta Stipić Miočić.

Emisija se nalazi u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!