16:15 / 30.03.2021.

Autor: HRT

Pogodi tko dolazi na večeru

Utorak, 13. travnja na Drugom

Utorak, 13. travnja na Drugom

Foto: Pogodi tko dolazi na večeru / film

U utorak, 13. travnja na Drugom programu u 21 sat prikazujemo film Pogodi tko dolazi na večeru (GUESS WHO, 2005.). Dok je u izvorniku bjelački roditeljski par imao problema s prihvaćanjem crnog mladića svoje kćeri, u suvremenoj preradi crnački roditelj pruža otpor bijelom dečku svoje mezimice. U novoj verziji, inače vrlo labavo povezanoj sa starom, glavne uloge tumače kultni afroamerički komičar Bernie Mac te jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije Ashton Kutcher, a u ostatku glumačke ekipe posebno isticanje zaslužuje izvrsna Judith Scott u ulozi majke.

video thumb
Utorak, 13. travnja na Drugom

Utorak, 13. travnja na Drugom

Foto: Pogodi tko dolazi na večeru / film

Percy i Marilyn Jones spremaju veliku zabavu za 25. godišnjicu svog vjenčanja a njihova kći Theresa dovodi kući svog dečka Simona da se upoznaju. Jonesovi su Afroamerikanci i ne znaju da je dečko njihove kćeri bijelac jer im je Theresa to tajila. Također, Theresa i Simon planiraju objaviti zaruke o čemu roditelji ništa ne znaju. Percy je vrlo kritičan prema Simonu dok ga Marilyn puno bolje prihvaća. Percy, koji je i inače nepovjerljiv prema bilo kojem kćerinom eventualnom dečku, počinje istraživati Simona i sazna da je mladić nedavno ostao bez posla, a da to nije rekao Theresi...

Polazišni koncept ove komedije jest obrtanje temeljne situacije iz klasičnog hollywoodskog liberalnog filma iz 1967. godine "Pogodi tko dolazi na večeru" Stanleyja Kramera, s legendarnim glumcima Spencerom Tracyem, Sidneyjem Poitierom i Katherine Hepburn u glavnim ulogama. 

Uloge tumače Bernie Mac, Ashton Kutcher, Zoe Saldana, Judith Scott, Kellee Stewart, Hal Williams.

Scenaristi su David Ronn, Jay Scherick i Peter Tolan (prema scenariju Williama Rosea za fim Guess Who's Coming to Dinner i priči Davida Ronna i Jaya Schericka).

Redatelj je Kevin Rodney Sullivan.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!