15:46 / 17.12.2020.

Autor: HRT

Poldark – povijesna saga

-

-

Foto: - / -

Novo stoljeće sa sobom nosi obećanje nove budućnosti, ali prošlost još baca dugu sjenu na Cornwall.
27. prosinca na HRT – HTV 2 u 22:05 (12)

U četvrtoj i konačnoj sezoni ove izvrsne povijesne obiteljske sage koju ne smijete propustiti pratimo sudbine likova koji su osvojili svijet. Novo stoljeće sa sobom nosi obećanje nove budućnosti, ali prošlost još baca dugu sjenu na Cornwall.

Ross je odlučio da će provoditi više vremena s onima koje voli, no tu odluku stavlja na kušnju molba starog prijatelja. Demelza se bori s bliskim opasnostima, a George se ulaguje pokvarenim moćnicima.

U 6. epizodi Dwight pomaže osnovati ambulantu u Truru, a George nalazi priliku da uništi poslovnog suparnika, a usto naškodi i Poldarku. Smrt Nathaniela Pearcea otkriva da je pronevjerio sredstva Pascoeovih klijenata. Svjesni toga, Warleggani guraju Pascoea u propast. U Londonu Ross otkriva da je Adderley odveo na stranputicu Geoffreyja Charlesa te izvodi nećaka iz nevolja prije nego što će reći Elizabeth. Sam nagovori Drakea da se vrati iz egzila u kojem je bio nakon što je napustio Rosinu nakon čega ga je Morwenna odbacila, a Morwenna kaže Dwightu da nosi Osborneovo dijete. Dwight u međuvremenu pomaže da ambulanta u Truru stane na noge, a Ross, Geoffrey Charles i Caroline vraćaju se u Cornwall.

U glavnim ulogama serije su Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Jack Farthing, Luke Norris i Gabriella Wilde.

Scenaristica je Debbie Horsfield.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!