11:44 / 09.12.2020.

Autor: HRT

Poldark – povijesna saga

-

-

Foto: - / -

Novo stoljeće sa sobom nosi obećanje nove budućnosti, ali prošlost još baca dugu sjenu na Cornwall.
20. prosinca na HRT – HTV 2 u 22 sata (12)

U četvrtoj i konačnoj sezoni ove izvrsne povijesne obiteljske sage koju ne smijete propustiti pratimo sudbine likova koji su osvojili svijet. Novo stoljeće sa sobom nosi obećanje nove budućnosti, ali prošlost još baca dugu sjenu na Cornwall.

Ross je odlučio da će provoditi više vremena s onima koje voli, no tu odluku stavlja na kušnju molba starog prijatelja. Demelza se bori s bliskim opasnostima, a George se ulaguje pokvarenim moćnicima.

U 5. epizodi George pojačava pritisak na sirotinju, zbog čega Ross mora poduzeti rizičan potez. No teška vremena nisu zahvatila samo Cornwall...
Cijene žita rastu u cijeloj zemlji pa radnici s teškom mukom uzdržavaju svoje obitelji. Rossovi napori u Westminsteru doživljavaju poraz za porazom te on dobiva savjet da pokuša s lukavijim pristupom.

Demelza se i dalje trudi da spoji Drakea s Rosinom u Cornwallu, a Osborne unajmi strožu dadilju kako bi trajno udaljio Johna Conana od Morwenne, a time i Morwennin štit od njegovih nasrtaja. Drake zaprosi Rosinu, a Osborne posjećuje Rowellu dok je njezin muž Arthur u posjetu roditeljima.

U glavnim ulogama serije su Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Jack Farthing, Luke Norris i Gabriella Wilde.

Scenaristica je Debbie Horsfield.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!