09:22 / 21.12.2020.

Autor: HRT

Poldark – povijesna saga

-

-

Foto: -/-

Novo stoljeće sa sobom nosi obećanje nove budućnosti, ali prošlost još baca dugu sjenu na Cornwall.
3. siječnja na HRT – HTV 2 u 22:20 (12)

U četvrtoj i konačnoj sezoni ove izvrsne povijesne obiteljske sage koju ne smijete propustiti pratimo sudbine likova koji su osvojili svijet. Novo stoljeće sa sobom nosi obećanje nove budućnosti, ali prošlost još baca dugu sjenu na Cornwall.

Ross je odlučio da će provoditi više vremena s onima koje voli, no tu odluku stavlja na kušnju molba starog prijatelja. Demelza se bori s bliskim opasnostima, a George se ulaguje pokvarenim moćnicima.

U 7. epizodi obiteljska sreća Warleggana dolazi u opasnost kad Morwenna svoju sudbinu uzme u svoje ruke, a odmor Poldarka se kobno zakomplicira. Obitelji Poldark, Enys i Warleggan uživaju u svemu što London pruža. George oblijeće oko Elizabeth uživajući u mogućem nasljedniku te najavljuje planove da organizira dobrotvorni bal.

U međuvremenu ledi Whitworth nagovori liječnika da zatvori Morwennu u umobolnicu, ali Morwenna pobaci i zauvijek pobjegne iz vikarovog dvora. Na balu Warleggana Adderleyju se svidi Demelza te se on okladi s Georgeom da će Rossu nabiti rogove u roku od mjesec dana. Demelzini pokušaji da se obrani od Adderleyjeve pažnje samo ga još više ohrabruju, a Rossov bijes zbog toga prelije se na Westminster. Zbog grubog tretmana Adderley izaziva Rossa na dvoboj i Ross prihvaća usprkos Dwightovom pokušaju da to otkaže.

U glavnim ulogama serije su Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Jack Farthing, Luke Norris i Gabriella Wilde.

Scenaristica je Debbie Horsfield.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!