18:43 / 02.07.2021.

Autor: HRT

Pompeji

Subota 17. srpnja na Prvom

Subota 17. srpnja na Prvom

Foto: Pompeji / film

U subotu 17. srpnja na Prvom programu u 20:10 ne propustite film Pompeji (2014.). U stvaranju filma "Pompeji" sudjelovali su i znanstvenici, vulkanolozi i arheolozi, ali to nije rekonstrukcija razdoblja 1. stoljeća kad je došlo do erupcije i kad su Pompeji potpuno zatrpani pepelom i lavom, već više spektakularna i napeta priča obogaćena mnogobrojnim efektima.

video thumb

Romansa u podnožju vulkana, prema povijesnim činjenicama iz 79. godine, smještena u Pompeje. Milo (K. Harington) je kao dječak prodan u roblje.

Postao je vješt gladijator i to ga je dovelo do Pompeja gdje se zaljubio u prekrasnu Cassiju (E. Browning).

I njoj se Milo sviđa ali kao djevojka iz ugledne i bogate obitelji već ima zaručnika, korumpiranog rimskog senatora. Iznenada u tom rimskom gradu na obali mora tlo se počelo tresti, Vezuv je erumpirao i lava je potekla. A Milo se u utrci s vremenom mora probiti iz arene i pokušati spasiti svoju ljubav iz katastrofe...

U naslovnim su ulogama Kit Harington, Emily Browning, Kiefer Sutherland, Carrie-Anne Moss, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jessica Lucas, Jared Harris.

Scenaristi Janet Scott Batchler, Lee Batchler, redatelj Paul W.S. Anderson.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!