18:07 / 18.02.2022.

Autor: HRT

Ponos Hrvatske

Ponos Hrvatske

Ponos Hrvatske

Foto: Nova statua u obliku srca / promo

I ove godine dnevni list 24 sata i Hrvatska radiotelevizija dodjeljuju nagradu Ponos Hrvatske. Hrabre, dobre i poštene nagradit ćemo 17. put! Prijenos dodjele iz HRT-ovog studija Anton Marti slijedi u utorak, 1. ožujka, na Drugom programu u 20:05. 

U proteklih 16. godina nagradili smo 354 heroja. Imali smo više od 290 priča o spašenim ljudskim životima, više od 20 priča o spašenim životinjama i udomiteljima, isto toliko o darivateljima krvi, više od 30 priča o laureatima koji su zaustavili ili spriječili razbojništvo...

video thumb

Nažalost, broj nagrada je ograničen, nemoguće je dati ju apsolutno svakome, koliko god je svi zaslužuju. Žiri je imao težak posao. Ove godine članovi žirija su: Ivana Vilović urednica i voditeljica na Hrvatskoj radioteleviziji, spisateljica Ivana Simić Bodrožić, dr. sc. Boris Jokić s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu te Dan Špicer iz Saveza izviđača Hrvatske.

Zbrajanjem njihovih glasova i uz podrobno objašnjenje zašto su svoj glas dali baš određenom kandidatu, dobili smo 12 veličanstvenih ljudi koji će, kao i svi oni dobitnici ove prestižne nagrade prije njih, vjerujemo, ostaviti trag na cjelokupno društvo. 

Pokretač i nositelj projekta, dnevni list "24 sata" i ove godine trudio se biti u mnogočemu originalan, nastojao je osvježiti cijeli koncept, dodati mu neko novo ruho.

Uvedene su dvije nove kategorije, a odnose se na područje obrazovanja i ekologije.

Ove će godine dobitnici primiti statuu u obliku srca, a opraštamo se od one dosadašnje koja je dodjeljivana posljednjih šest godina. 

Zbog epidemioloških mjera, dodjela će izgledati nešto drugačije nego inače.

Glazbeni gosti su: Tea Požgaj, Pere Eranović, Zorana Kačić Čatipović i zboristi HNK-a Split - izvođači iz hit mjuzikla "Bambina". Pratit će ih Neno Belan & Fiumens.

Nastupit će i pijanist Vitomir Ivanjek Vito.

Voditelji su Iva Šulentić i Duško Ćurlić, a scenarist i redatelj Mario Kovač.

Redatelj prijenosa je Tvrtko Grgić, a urednica Danijela Grgić

Dodjelu nagrada pratite i preko naše multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!