Potraga za zločincem

14.03.2023.

Zadnja izmjena 11:19

Autor: HRT

Serija Potraga za zločincem snimljena je prema istinitoj priči o policijskoj istrazi niza silovanja, seksualnih napada i provala koje su se dogodile u jugoistočnom Londonu između 1992. i 2009. godine. Prvi nastavak druge sezone ne propustite u sklopu Krimi petka, 24. ožujka, u 22:40 na Drugom.

Policijski načelnik Hamish Campbell naloži višem inspektoru Colinu Suttonu da provjeri je li bilo propusta u istrazi u sklopu akcije u kojoj policija nije uspjela uhvatiti tzv. Night Stalkera, zloglasnog serijskog silovatelja koji operira u jugoistočnom Londonu. Colin, potpuno nespreman, odlazi na mjesto prvog zločina. Ondje se sastaje s voditeljem istrage Simonom Morganom i njegovim podređenim, inspektorom Nathanom Easonom.

Petak, 24. ožujka na Drugom

Petak, 24. ožujka na Drugom

Foto: Potraga za zločincem / 2. sezona serije

Pokušava pohvatati konce u toj dugoj i opširnoj istrazi te istodobno zadobiti povjerenje i poštovanje tima koji je isprva nepovjerljiv prema njemu. Kad Colin prozove Simona zbog površne analize DNK, nailazi na zid šutnje. Polako, ali sigurno, Colin stječe naklonost svog tima. Ubrzo uviđa da su preopterećeni jer svaki napad istražuju kao ubojstvo, no nemaju financijskih ni ljudskih resursa za tako opsežan posao, a prečaci kojima se služe imaju katastrofalne posljedice.

Napetost doseže vrhunac kad im promakne dojava o napadu koji u mnogočemu podsjeća na prethodne. Colin ga odluči podrobnije istražiti i njegovi se instinkti pokažu ispravnima. Uspijeva se dočepati snimaka nadzornih kamera na kojima se možda vidi počinitelj.   

Petak, 24. ožujka na Drugom

Petak, 24. ožujka na Drugom

Foto: Potraga za zločincem / 2. sezona serije

U seriji redatelja Marca Evansa glume Martin Clunes (Colin Sutton), Claudie Blakley (Louise Sutton), Matthew Gravelle (Nathan Eason), Matt Bardock (Simon Morgan), Sule Rimi (Neville Hylton), Beth Goddard (Cathy Rook) i drugi. Serija za 2019. osvojila dvije nagrade BAFTA Wales: za najboljega glumca (Celyn Jones) i najboljeg redatelja (Marc Evans).

Seriju MANHUNT 2: THE NIGHT STALKER odabrala je Martina Rajšek.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!