Potrošački kod

25.11.2022.

11:11

Autor: HRT

Potrošački kod

Potrošački kod

Foto: Matko Švarc / HRT

Potrošački kod, tjednu emisiju namijenjenu potrošačima, pratite subotom u 16 sati na Četvrtom programu HTV-a. Emisija otkriva probleme s kojima se svakodnevno susreću pri kupnji robe i usluga, donosi savjete i upute.

U Potrošačkom kodu 26. studenoga govorimo o novom zakomu o elektroničkim komunikacijama. Hoće li se njime definirati jasnija pravila pri sklapanju ugovora te hoće li potrošači imati više informacija prije nego što s operaterom potpišu ugovor na godinu-dvije?

Teleoperateri će potrošačima morati pružiti informativni sažetak za lakšu usporedbu ponuda, no on nema pravni značaj, nego je informativnog karaktera. Novim pravilima na kraj bi se trebalo stati i penalizaciji za nevraćanu opremu.

Gosti su Marina Ljubić Karanović, zamjenica rukovoditelja Odjela pravnih poslova HAKOM-a, i Đuro Lubura, sudski vještak za telekomunikacije.

Urednica i voditeljica je Sanja Smiljanić Grubišić.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, a emitirana izdanja pronađite u videoteci platforme.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!