Potrošački kod

20.01.2023.

12:37

Autor: HRT

Potrošački kod

Potrošački kod

Foto: Matko Švarc / HRT

Potrošački kod, tjednu emisiju namijenjenu potrošačima, pratite subotom u 16 sati na Četvrtom programu HTV-a. Emisija otkriva probleme s kojima se svakodnevno susreću pri kupnji robe i usluga, donosi savjete i upute.

U Potrošačkom kodu 21. siječnja analiziramo zašto veći dio trgovačkih lanaca Vladi još nije dostavio cijene 78 maloprodajnih proizvoda. Trgovci kažu da metodologija izračuna nije usklađena i traže od Ministarstva gospodarstva da idući tjedan ponovno sjednu za pregovarački stol.

U međuvremenu građani i dalje upozoravaju na neopravdano podignute cijene. Mnogi zbog nužde danas kupuju manje, nekvalitetnije i samo ono što se nađe na akciji. Je li bojkot kupnje u trgovinama koje su poskupjele hranu rješenje problema neopravdanog dizanja cijena nakon uvođenja eura, pitaju se građani pokušavajući se snaći u vremenu kad se gleda na svaki cent. 

Gosti u emisiji su: Nina Čulina, ravnateljica Uprave za trgovinu i politiku javne nabave u Ministarstvu gospodarstva, i prof. Ivo Grgić, stručnjak za poljoprivredu i hranu s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. 

Urednica i voditeljica je Sanja Smiljanić Grubišić.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, a emitirana izdanja pronađite u videoteci platforme.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!