12:43 / 04.07.2021.

Autor: HRT

Povratak u gradić Peyton

Nedjelja, 18. srpnja na Prvom

Nedjelja, 18. srpnja na Prvom

Foto: Povratak u gradić Peyton / film

U nedjelju 18. srpnja u 8 sati te u 23:45 na Prvom programu HTV-a prikazujemo američku romantičnu dramu Povratak u gradić Peyton.

Buru u gradić Peyton ovaj put donijet će jedan tek objavljeni roman. Allison MacKenzie proživjela je mladost uz neprekidnu i pretjeranu brigu svoje majke da će počiniti pogrešku koju je ona sama počinila: da će se zaljubiti u oženjenog čovjeka i izgubiti čast. Jer licemjerni gradić Peyton ne oprašta pogreške. Darovita, maštovita, povučena u svijet koji je ljepši od gradića Peytona, Allison je napisala roman o svemu što je otkrila, doživjela, proživjela...

Nedjelja, 18. srpnja na Prvom

Nedjelja, 18. srpnja na Prvom

Foto: Povratak u gradić Peyton / film

Grace Metalious (1924. - 1964.) svojim je prvim i jedinim romanom ostala zabilježena kao najprodavanija autorica u Americi 1950-ih. Već godinu nakon izdavanja prema romanu je snimljen istoimeni film, Gradić Peyton, koji je bio drugi najgledaniji film te godine i nominiran za više Oscara. Zvijezda filma bila je Lana Turner. Malo tko je mogao i slutiti da će Gradić Peyton postati svjetski fenomen.

Tri godine nakon prvog filma snimljen je Povratak u gradić Peyton, a već 1964. počela se prikazivati slavna TV serija koja je pet godina okupljala gledatelje uz male ekrane i proslavila glumce u glavnim ulogama (Ryan O'Neal i Mia Farrow).

U ovome filmu RETURN TO PEYTON PLACE iz 1961. godine glume Carol Lynley, Jeff Chandler, Eleanor Parker, Mary Astor, Tuesday Weld, Robert Sterling, Gunnar Hellstrom, Brett Halsey, Lucianna Paluzzi... Scenarist je Ronald Alexander, a redatelj José Ferrer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!