10:10 / 03.08.2021.

Autor: HRT

Preljub

Petak, 13. kolovoza na Drugom

Petak, 13. kolovoza na Drugom

Foto: Preljub / 4. sezona

Prve dvije epizode 4. sezone nagrađivane američke dramske serije Preljub, koja ponire u emocionalne i psihološke posljedice izvanbračne veze, slijede u petak, 13. kolovoza, na Drugom programu HTV-a u 22 sata.

Serija nagrađivane dramatičarke, scenaristice i producentice Sare Treem (Kuća od karata), koja je napisala originalni scenarij prema priči koju je razvila s Hagaiem Levijem, do sada je osvojila šest uglednih nagrada uz još 21 nominaciju.

video thumb

1. epizoda

Noah se s mukom prilagođava novom životu nakon selidbe u Los Angeles kako bi bio bliže djeci. Pokušava se približiti nadarenom, ali problematičnom učeniku pod strogom paskom ravnatelja škole. Helen napokon otkrije uzrok svoje anksioznosti, ali snađe je nova katastrofa.

Petak, 13. kolovoza na Drugom

Petak, 13. kolovoza na Drugom

Foto: Preljub / 4. sezona

2. epizoda

Cole pokušava spriječiti Alison da svojim ponašanjem ne uništi važan posao, a Luisin neriješeni imigrantski status u pitanje dovodi njihovu budućnost. Susret s mjesnim surferom navede Colea da se zapita je li postao drugi čovjek. Alison spasi naočiti neznanac.

U seriji The Affair 4 glume Dominic West, Ruth Wilson, Maura Tierney, Joshua Jackson, Catalina Sandino, Omar Metwally, Julia Goldani Telles, Jadon Sand, Sanaa Lathan.

Godine 2015. serija je osvojila Zlatni globus za najbolju dramsku seriju, Ruth Wilson nagrađena je Zlatnim globusom za najbolju glavnu žensku ulogu, a Dominic West bio je nominiran za najbolju glavnu mušku ulogu. Godine 2016. Maura Tierney osvojila je Zlatni globus za najbolju sporednu žensku ulogu, a iste je godine bila nominirana i za Primetime Emmy.

Dominic West osvojio je i dvije nagrade Satellite (godišnja nagrada International Press Academy koja se dodjeljuje u Los Angelesu), a nominirane su bile i Ruth Wilson i Maura Tierney.

Seriju je odabrala Martina Rajšek.

Petak, 13. kolovoza na Drugom

Petak, 13. kolovoza na Drugom

Foto: Preljub / 4. sezona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!