Priča iz Hrvatske

09.01.2022.

14:58

Autor: HRT

Subota, 15. siječnja na Drgom

Subota, 15. siječnja na Drgom

Foto: Priča iz Hrvatske / film

U subotu 15. siječnja na Drugom programu u 20:05 emitiramo dramu Priča iz Hrvatske redatelja Krste Papića.

Nakon sloma hrvatskog proljeća 1971. student Ilija Barić mora napustiti zemlju zbog političkog uvjerenja. Njegov otac Luka gubi posao i mora na rad u Njemačku.

U međuvremenu odrasta Ilijin brat Ivan Barić, s dvanaest godina svira u rock bandu i zaljubljen je u kolegicu iz razreda Marinu.

Marinin otac drukčijih je političkih uvjerenja i ova se dva roditeljska svijeta međusobno ne podnose.

Dolaze devedesete, propada komunizam, dolazi demokracija, a sukobi između roditelja rasplamsavaju se i prenose na djecu...

video thumb

Film je snimljen 1991. u produkciji Hrvatske radiotelevizije i Urania filma. Na Pulskom filmskom festivalu 1992. redatelj Krsto Papić dobio je Zlatnu arenu za režiju, dok je film dobio Vjesnikovu nagradu publike Jelen. Giffoni Film Festival, Italija nagrada za najbolju režiju.

Naslovne uloge u drami tumače Ivo Gregurević, Zoja Odak, Kristijan Ugrina, Maja Ružić, Mustafa Nadarević, Dragan Despot, Vedrana Međimorec i Martin Sagner. 

Scenaristi su Mate Matišić i redatelj Krsto Papić.

Subota, 15. siječnja na Drugom

Subota, 15. siječnja na Drugom

Foto: Priča iz Hrvatske / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!