Priča o Jean Batten

06.09.2023.

08:15

Autor: HRT

Subota, 16. rujna na Prvom

Subota, 16. rujna na Prvom

Foto: Priča o Jean Batten / serija

Subotnji poslijepodnevni termin 16. rujna na Prvom rezerviran je za mini-seriju Priča o Jean Batten koja počinje u 17:20.

Godine 1934. Jean Batten je bila na svom vrhuncu. Kao briljantna pilotkinja imala je slavu, bogatstvo i ljubav Beverlyja Shepherda koji ju je obožavao. No njezin je san bio postati prva osoba koja će posve sama iz Engleske preletjeti sve do Novog Zelanda. 

Galerija
Subota, 16. rujna na Prvom , Foto: Priča o Jean Batten/serija
Subota, 16. rujna na Prvom , Foto: Priča o Jean Batten/serija

Kritičari su smatrali kako je to suludo s obzirom na golemo prostranstvo opasnog Tasmanskog mora. No, nepokolebana, Batten se otisnula u tu opasnu pustolovinu prkoseći pješčanim olujama, monsunima, nepodnošljivoj vrućini i pogrešnim procjenama. Kad je uspješno stigla na Novi Zeland dočekali su hvalospjevi i izljevi ljubavi. Ali budućnost sa Shepherdom neće biti ostvariva. 

Galerija
Subota, 16. rujna na Prvom, Foto: Priča o Jean Batten/serija
Subota, 16. rujna na Prvom  , Foto: Priča o Jean Batten/serija

Njegov se zrakoplov srušio na dan Battenina povratka te su time uništeni i svi njezini snovi o sreći. Zapavši u duboku depresiju, ona odustaje od letenja. Ali ponovno će poletjeti zahvaljujući svojoj odanoj majci Ellen te će učvrstiti svoje mjesto u knjigama rekorda.

U seriji iz 2016. godine glumačku ekipu predvode Kate Elliott, Miranda Harcourt i Michael Whalley. Scenaristice su Paula Boock i Donna Malane, a redatelj Robert Sarkies. Seriju je odabrala Vesna Karuza Podgorelec.

Subota, 16. rujna na Prvom

Subota, 16. rujna na Prvom

Foto: Priča o Jean Batten / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!